Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι με προϋπόθεση πως θα προηγηθεί η επίλυση του Κυπριανού, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων διασφαλίζονται, στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Χριστόφια- Ταλάτ και Χριστόφια- Έρογλου.
Ταύτιση απόψεων αναφορικά με το μείζον θέμα της κατοχύρωσης των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων σε σχέση με το φυσικό αέριο, έχουν τόσο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.
Και οι δύο, σε χωριστές συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα «Χαραυγή», δήλωσαν ότι τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, εφόσον λυθεί το Κυπριακό, διασφαλίζονται με τις συμφωνίες Χριστόφια- Ταλάτ και Χριστόφια- Έρογλου.

Η εφημερίδα τούς έθεσε σειρά κοινών ερωτημάτων και από τις απαντήσεις τους προκύπτει, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ, ξεκινούν από την ίδια βάση: Τις συγκλίσεις Χριστόφια- Ταλάτ και Χριστόφια- Έρογλου.
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι με προϋπόθεση πως θα προηγηθεί η επίλυση του Κυπριανού, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων διασφαλίζονται, στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Χριστόφια- Ταλάτ και Χριστόφια- Έρογλου. Παράλληλα, σημείωσε ότι η δημιουργία εθνικού ταμείου υδρογονανθράκων, διασφαλίζει μία συνετή διαχείριση προς όφελος του συνόλου των νομίμων κατοίκων της χώρας, συνεπώς και των Τουρκοκυπρίων.
Ο κ. Χριστόφιας, απάντησε ότι οι Τουρκοκύπριοι διασφαλίζονται από τις συγκλίσεις, στις οποίες κατάληξε ο ίδιος με τον κ. Ταλάτ και τον κ. Έρογλου. Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης, ευθύς εξαρχής, θα έπρεπε να κάνει σημαία του τις συγκεκριμένες συγκλίσεις και να συνεχίσει τις συνομιλίες από αυτό το σημείο, προκειμένου να προλάβει την εισβολή της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Επί του σημείου αυτού, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η τουρκική εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου έγινε αιφνιδίως και μόνο έξι ημέρες πριν την έναρξη της τρίτης φάσης των διαπραγματεύσεων.
«Συνεπώς δεν ετέθη θέμα, ώστε να απαιτείτο η όποια διακήρυξη για τα συμφωνηθέντα. Εάν το έπραττα θα δημιουργούσα θέμα εκ του μη όντος» είπε χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα «πού οδηγεί η επιμονή της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί» ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι οδηγεί σε μία ανεπιθύμητη στασιμότητα στις συνομιλίες. Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την επιμονή για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου, πριν από τη λύση.
Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Χριστόφια, στόχος της Άγκυρας είναι να επιβάλει την ύπαρξη δύο κρατών, τα οποία θα συνδιαχειρίζονται το φυσικό αέριο πριν από τη λύση.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top