Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η Κίνα επιδεικνύει ενδιαφέρον να επενδύσει στον ενεργειακό τομέα στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Κίνας στη Λευκωσία τον οποίο ενημέρωσε και για τις θέσεις της κυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ στο ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η ανταπόκριση του Κινέζου Πρεσβευτή ήταν θετική και σημείωσε ότι πρόκειται για μια χώρα που παραδοσιακά στηρίζει τον αγώνα της Κύπρου. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για στήριξη και της προσπάθειας της Κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για αποτροπή της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ στο ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ενδιαφέρον εταιρείας Chinook

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της οικονομίας. Οπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς κινέζικων εταιρειών για επενδύσεις στην Κύπρο και ότι η εταιρεία Chinook επιδεικνύει ενδιαφέρον για να επενδύσει στον ενεργειακό τομέα και τον τομέα του φυσικού αερίου.

Είπε επίσης ότι ο Πρέσβης επιβεβαίωσε και το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε πρόπερσι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ κ. Ελληνας και στην οποία αναφερόταν στην επίδειξη ενδιαφέροντος από κινέζικες εταιρείες για προαγορά φυσικού αερίου αξίας 6 δισ. ευρώ.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε στον Κινέζο διπλωμάτη ότι θα ήταν καλό να υπήρχε παρουσία και κινεζικών τραπεζών στην Κύπρο δεδομένου ότι σήμερα 4 από τις 10 πρώτες τράπεζες παγκόσμια είναι κινέζικες. Εξήγησε ότι η παρουσία μιας κινέζικης τράπεζας στην Κύπρο θα βοηθούσε στους αναπτυξιακούς προσανατολισμούς της οικονομίας γιατί θα βοηθούσε στην επίλυση των προβλημάτων της έλλειψης ρευστότητα και της μείωσης των δανειστικών επιτοκίων.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι στη συνάντηση με τον Κινέζο επίσημο του ανέπτυξε όλη την επιχειρηματολογία αναφορικά με την προκλητικότητα και τις παραβιάσεις από μέρους της Τουρκίας και τα προσκόμματα που προβάλλει για να υπάρξει πρόοδος για λύση και ζητήθηκε η βοήθεια της Κίνας στην περίπτωση που γίνει προσπάθεια για υιοθέτηση της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο κ. Λιλλήκας θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον Πρέσβη της Γαλλίας και της Βρετανίας ενώ αναμένεται συνάντηση και με τον Πρέσβη των ΗΠΑ.

“Θεωρώ ότι σίγουρα η Ρωσία και η Κίνα αλλά σίγουρα και η Γαλλία που θα δω από εβδομάδας είναι τρεις χώρες από τα πέντε μόνιμα μέλη που μπορούν να κρατήσουν μια θέση αρχών όπως το έπραξαν στο παρελθόν και να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο” είπε.

Υπενθύμισε ότι ιδιαίτερα η Γαλλία και η Ρωσία στο παρελθόν δεν δίστασαν να ασκήσουν βέτο σε παρόμοιες περιπτώσεις και να αποτρέψουν εξελίξεις.

“Ευελπιστώ ότι δεν θα υπάρξει αυτή η αρνητική εξέλιξη που φοβούμαστε” κατέληξε.

Σημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top