Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Οδηγίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΕΑ) για πλατφόρμα γεώτρησης για την Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ". Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, αποφασίστηκε όπως η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αποκτήσει πλατφόρμα γεώτρησης 1,5 δισ. δολαρίων και να αυξήσει τη δραστηριότητά της στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: "Η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την παράξει μόνη της ή θα την αγοράσει".



Σύμφωνα με την "Σαμπάχ", συμπληρώνει ο "Φιλελεύθερος" ο Ερντογάν έθεσε ενώπιον του ΣΕΑ τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία “για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο”. Ανέφερε ότι θα επιστρατευτούν όλα τα μέσα για να προστατευτούν αυτά τα “δικαιώματα”. "Με το ερευνητικό μας πλοίο διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης", φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στις ξένες εταιρείες και στην άρνησή τους να δραστηριοποιηθούν σε μια περιοχή όπου υπάρχει διαμάχη, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε: "Θα κάνουμε κι εμείς μόνοι μας αυτό που πρέπει". Σύμφωνα με την εφημερίδα με αυτή την απόφαση η Τουρκία δεν θα χρειάζεται την συγκατάθεση των μεγάλων εταιρειών για να προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο. Στόχος είναι να γίνει ο ΤΡΑΟ μια εταιρεία που να μπορεί να δραστηριοποιείται παγκοσμίως όπως οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες ΒΡ, Shell, Chevron. Επισημαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα του ΤΡΑΟ καθώς για την ενοικίαση μιας πλατφόρμας γεώτρησης απαιτείται το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων την ημέρα.
Capital

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top