Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Στρατής Μαζίδης
Σκόνη και θρύψαλα έκαναν οι τζιχαντιστές ανεκτίμητες αρχαιότητες της Ασσυριακής εποχής (από τον 7ο έως τον 9ο αιώνα π.Χ.), σε μουσείο της Μοσούλης, στο Ιράκ.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο οι εξτρεμιστές επιστρατεύουν βαριοπούλες και τρυπάνια για να καταστρέφουν αγάλματα καθώς πρόκειται για σύμβολα ειδωλολατρίας.




«Ο Προφήτης μας διέταξε να απαλλαγούμε από αγάλματα και φυλαχτά και οι συνοδοιπόροι του έκαναν ακριβώς το ίδιο όταν κατακτούσαν χώρες μαζί του» αναφέρει ένας εκ των τζιχαντιστών που κατέστρεψαν τα εκθέματα του Μουσείου Νινευή στη Μοσούλη.

Ωστόσο ο θρησκευτικός φανατισμός φαίνεται πως παραμερίστηκε καθώς λέγεται ότι αρκετά αρχαία αντικείμενα πουλήθηκαν στη μαύρη αγορά ώστε να διασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Την προηγούμενη ημέρα ανατίναξαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Μοσούλης καταστρέφοντας 10.000 βιβλία και περισσότερα από 700 χειρόγραφα.




http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/02/2700.html#.VPFUcfmsVAI

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top