Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Απαντήσεις από την Αθήνα φέρεται να ζητά το Βερολίνο, κατηγορώντας την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση ότι παρείχε επίσημα έγγραφα παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα σε Σύρους πρόσφυγες, με τα οποία στη συνέχεια μπορούσαν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.



Οπως αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου σε ρεπορτάζ με τίτλο «Οργή, καθώς η Ελλάδα στέλνει τους πρόσφυγές της στη Γερμανία», υπήρξε μυστική συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά και ομάδα Σύρων προσφύγων, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Περίπου 840 πρόσφυγες είχαν πραγματοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο 24ωρη καθιστική διαμαρτυρία διεκδικώντας να τους δοθεί άδεια να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, «πιο γενναιόδωρες» στους μετανάστες, τονίζεται στο δημοσίευμα.
Οπως αναφέρει η ανταποκρίτρια των Times, Χάνα Λουσίντα Σμιθ, η κυβέρνηση συμφώνησε να τους παράσχει άδεια παραμονής ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Ευρώπη.
Ηταν μία συμφωνία που ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς οι Σύροι δεν ήθελαν να παραμείνουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, ενώ και η Αθήνα δεν ήθελε άλλους μετανάστες.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι περί τους 200 πρόσφυγες φέρονται να έχουν ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα έγγραφα και να έχουν ζητήσει στην πλειοψηφία τους άσυλο σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το γεγονός φέρεται να έχει προκαλέσει οργή στο Βερολίνο, με τον εκπρόσωπο της Αγκελα Μέρκελ, Στέφαν Μάιερ, να καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε γρήγορες και πλήρεις αποκαλύψεις.

«Είμαι έκπληκτος. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκαλύψει τα πάντα γρήγορα και πλήρως. Ασφαλώς εάν η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν ενήργησε σύμφωνα με το Δίκαιο της Ε.Ε., αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί και να διωχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε σχετικά
Από την πλευρά του, ο νέος αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πανούσης, φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τέτοιου είδους συμφωνία, αλλά δεσμεύθηκε να ερευνήσει το θέμα, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top