Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Λευκωσία: Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, Ελένη Θεοχάρους, καταγγέλλει στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τον οποίον υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία και οι πολίτες της από τον κατακλυσμό τουρκικών προϊόντων.



Την ίδια ώρα που, όπως ανέφερε, η Τουρκία αφενός αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, αφετέρου μη εφαρμόζοντας το Πρόσθετο Πρωτόκολλο δεν επιτρέπει την εισαγωγή κυπριακών προϊόντων εντός της επικράτειάς της. Η δρ Θεοχάρους καλεί τους Κύπριους πολίτες να μποϋκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα και να στηρίξουν τα κυπριακά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, με αφορμή την απαράδεκτη τουρκική στάση έχει ήδη στείλει για το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού και της παραβίασης της Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας -ΕΕ επιστολή που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μάρκριθ Βέστακερλ, την Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς. Ελσμπιέτα Μπιενκόβσκα, τον Επίτροπο για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χανς και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως τονίζεται στην επιστολή ούτε η Τουρκία, ούτε η ΕΕ μπορούν να προγραμματίζουν την εμβάθυνση και την ενίσχυση της Τελωνειακής τους Ένωσης όταν η Άγκυρα αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, να εφαρμόσει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο και να επιτρέψει την ελεύθερη εισαγωγή προϊόντων από την Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, αυτή η νομική και πολιτική πρακτική συνιστά παραβίαση της αρχής της αμοιβαιότητας και προκαλεί νομικές και πολιτικές ευθύνες.

Όπως εξηγεί η κ. Θεοχάρους, Κύπριοι παραγωγοί και επιχειρηματίες πλήττονται δραματικά από την υφισταμένη κατάσταση και γι’ αυτό καταγγέλλει την τουρκική παρανομία, που πλήττει την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και κατ’ επέκταση την κυπριακή, η οποία, διέρχεται μια πρωτοφανή οικονομική κρίση μέσα στην οποία αγωνίζονται να επιβιώσουν οι Κύπριοι πολίτες. Η δρ Θεοχάρους μελετά προτάσεις, τις οποίες θα εισηγηθεί προς την Κυπριακή Βουλή και την Κυβέρνηση.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»
– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/248629/kalei-se-boikotaz-tourkikon-proionton-i-theocharous#sthash.rJ0cklB3.dpuf

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top