Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πέραν των τριών ωρών διήρκησε η τελευταία πριν από τις διακοπές του Αυγούστου συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.
Οι ηγέτες, σύμφωνα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ για το Κυπριακό Έσπερν Μπαρθ Έιντε, συνέχισαν την πρόοδο στις συνομιλίες με κοινό όραμα την ενωμένη Κύπρο.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο εδαφικό και το περιουσιακό και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι σεβαστό.
Οι πρόσφυγες, ιδιοκτήτες και οι παρόντες χρήστες, θα έχουν διάφορες επιλογές σε ότι αφορά τις περιουσίες τους και αυτές είναι:
  • αποζημίωση,
  • ανταλλαγή
  • και αποκατάσταση
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση οι ηγέτες συμφώνησανστη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για θέματα περιουσίας, η οποία θα επιλύει απαιτήσεις για το περιουσιακό.
Οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους με επιτροπές της ΕΕ για το περιουσιακό ενώ οι ηγέτες θα ξανασυναντηθούν την 1η και τη14η Σεπτεμβρίου.
Αναστασιάδης - Ακιντζί όπως ανακοινώθηκε, θα παρευρεθούν αύριο Τρίτη στη δικοινοτική συναυλία στον Πύργο του Οθέλλου, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Ο κ. Έιντε είπε ότι οι ηγέτες καλωσόρισαν το διορισμό του κ. Πίτερ Βον Νούφελ ως προσωπικού αντιπροσώπου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ενημερώθηκαν επίσης για τις ανεπίσημες διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας την περασμένη βδομάδα. Καλωσόρισαν, είπε ο κ. Έιντε, την ένθερμη έκφραση υποστήριξης των μελών του Συμβουλίου για συμφωνία στην Κύπρο.

Αναστασιάδης: Η κοινή ανακοίνωση μιλά απο μόνη της
Στο ίδιο καλό κλίμα διεξήχθησαν και οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου παρακάθισε σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς είπε ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν «μέσα στο ίδιο καλό κλίμα και η ανακοίνωση (που ανέγνωσε ο Ειδικός Σύμβολος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό εκ μέρους των ηγετών) μιλά από μόνη της».

Ακιντζί: Πιθανή λύση μέσα σε μήνες όχι χρόνια
Οι μήνες από το φθινόπωρο μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι σημαντικοί τόνισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
 
«Όπως επαναλαμβάνω τον τελευταίο καιρό, αν συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και βούληση, εξακολουθώ να διατηρώ την πεποίθηση για πιθανή λύση μέσα σε μήνες, όχι χρόνια», ανέφερε σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα.
Σημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top