Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού κατήγγειλε ότι τουρκικά άρματα μάχης έπληξαν το χωριό Τιλ Φιντίρ
Αγκυρα 
Τον βομβαρδισμό μεθοριακών χωριών υπό κουρδικό έλεγχο στη βόρεια Συρία από τουρκικά άρματα μάχης κατήγγειλαν οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις επιχειρήσεις στο διπλό μέτωπο με PKK και τζιχαντιστές. Η Τουρκία αρνείται ότι στοχεύει θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG -της πιο οργανωμένης και αποτελεσματικής δύναμης κρούσης κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, την οποία ωστόσο η Άγκυρα εκλαμβάνει ως απειλή λόγω των σχέσεών της με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού και το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλαν ότι τουρκικά άρματα μάχης έπληξαν το χωριό Τιλ Φιντίρ, στοχεύοντας κούρδους που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών της διεθνούς συμμαχίας υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χωριό Τιλ Φιντίρ βρίσκεται στα περίχωρα της ελεγχόμενης από τη Ισλαμικό Κράτος πόλης Τζαραμπλούς, και ανατολικά της μεθοριακής πόλης Κομπάνι όπου οι Κούρδοι κατήγαγαν μεγάλη νίκη κατά των τζιχαντιστών νωρίτερα φέτος έπειτα από μακρά πολιορκία της πόλης.

Καταγγέλλεται ότι επλήγησαν θέσεις των αράβων συμμάχων των Κούρδων και στο χωριό Ζουρ Μάγκαρ, το οποίο βρίσκεται επίσης κοντά στην μεθόριο με την Τουρκία. Τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της συμμαχικής δύναμης των Κούρδων και αρκετοί χωρικοί, σύμφωνα με την πολιτοφυλακή -η οποία ανέφερε ότι ακολούθησε δεύτερος βομβαρδισμός του χωριού και κοινότητας στην ίδια περιοχή.

«Αντί να επιτεθούν στις θέσεις που κατέχουν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, οι τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται στις αμυντικές μας θέσεις. «Καλούμε τους Τούρκους ηγέτες να θέσουν τέρμα σε αυτή την επίθεση και να τηρήσουν τους διεθνείς κανόνες. Λέμε στον τουρκικό στρατό να σταματήσει να πυροβολεί τους μαχητές μας και τις θέσεις τους» ανέφεραν οι YPG σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, πρόκειται προφανώς για την πιο σοβαρή επέμβαση της Τουρκίας στις ζώνες που τελούν υπό κουρδικό έλεγχο στη συριακή σύγκρουση.

Η Τουρκία αρνήθηκε ότι στοχεύει θέσεις των Κούρδων της Συρίας στο πλαίσιο της παράλληλης επιχείρησης που έχει εξαπολύσει κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και του PKK στο έδαφος του βόρειου Ιράκ.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι «η εν εξελίξει επιχείρηση στοχεύει στην εξουδετέρωση άμεσων απειλών για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας και συνεχίζει να πλήττει την ISIS στη Συρία και το PKK στο Ιράκ».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι κουρδικές PYD «παραμένουν εκτός του εύρους της παρούσας στρατιωτικής προσπάθειας», και συμπλήρωσε πως οι εξετάζονται «οι ισχυρισμοί ότι ο τουρκικός στρατός έπληξε θέσεις που κρατούν δυνάμεις εκτός της ISIS».

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να στείλει χερσαία στρατεύματα στη Συρία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο τόνισε ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών κοντά στη μεθόριο και εναντίον αυτονομιστών του PKK μπορεί να «αλλάξουν το παιχνίδι».

Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη κατόπιν αιτήματος της τουρκικής κυβέρνησης με επίκληση του Άρθρου 4 της ιδρυτικής Συνθήκης του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε η Συμμαχία.

Βάσει του Άρθρου 4, κάθε κράτος-μέλος μπορεί να ζητήσει σύγκληση του ΝΑΤΟ για «διαβουλεύσεις» όταν θεωρεί πως υφίσταται απειλή για την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία ή την ασφάλειά του. Η Τουρκία έχει επικαλεστεί το Άρθρο 4 το 2003 και το 2012, ενώ πιο πρόσφατα η Ουκρανία το 2014.

Οι Κούρδοι κατέλαβαν πόλη από το Ισλαμικό Κράτος

Οι κούρδοι πολιτοφύλακες κατέλαβαν, εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα πόλη στη βόρεια Συρία από το Ισλαμικό Κράτος έπειτα από επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών στην περιοχή που διήρκεσε έναν μήνα και είχε στόχο τις γραμμές ανεφοδιασμού τους, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε πως η εν λόγω πόλη κοντά στον ποταμό Ευφράτη αποτελούσε το εφαλτήριο για επιδρομές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον της ελεγχόμενης από τους Κούρδους πόλης Κομπάνι που βρίσκεται βορειότερα, στα σύνορα με την Τουρκία.

Αεροπορικές επιδρομές της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας βοήθησαν τους Κούρδους στην επίθεσή τους, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top