Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ EGEMEN ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Ένα εθνικιστικό παραλήρημα διανθισμένο με επιδείξεις οπλικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί εγχώρια προετοιμάζουν οι Τούρκοι για τις 30 Αυγούστου όπου γιορτάζουν τη νίκη κατά του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922





Η στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα έχει σχεδιαστεί να είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά προκειμένου να αναπτερώσει το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και των Τούρκων γενικότερα καθώς αυτό έχει πληγεί από την ένοπλη εξέγερση των Κούρδων του ΡΚΚ στην Ν.Α. Τουρκία και τις συνεχείς απώλειες Τούρκων στρατιωτών.

Ταυτόχρονα τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα καθώς οοι τουρκικές αρχές φοβούνται πως το ΡΚΚ θια διαλέξει εκείνη την ημέρα για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστικά κέντρα ακόμη και μέσα στην Άγκυρα.

Βέβαια κύριος αποδέκτης όλης αυτής της φιέστας με χαρακτηριστικά απειλής θα είναι η Ελλάδα, ιδιαίτερα κάτω από τις αποκαλύψεις του pronews.gr για την ενεργοποίηση του σχεδίου Egemen από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και τις απανωτές ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων στις οποίες δίδεται μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση του "πρώτου κύματος", των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας για την βιαία διάβαση του ποταμού Έβρου.

Πρόκειται για μια περίοδο ιδιαίτερα τεταμένη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Τουρκία, καθώς στη γειτονική χώρα επικρατεί πολιτική αστάθεια, με τις επόμενες εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου, ενώ οι επιθέσεις του ΡΚΚ έχουν προκαλέσει το χάος στο Ν.Α. τμήμα της χώρας.

Οι προετοιμασίες των εορταστικών εκδηλώσεων με τις πομπώδεις τελετές που σχεδιάζονται είναι μεγάλες εδώ και μέρες και σε άλλες πόλεις όπως και στην Κωνσταντινούπολη και ο κάθε ένας που μπορεί να βρίσκεται στην Τουρκία αυτές τις ημέρες γίνεται μάρτυρας του εθνικιστικού παραληρήματος με το οποίο η τουρκική ηγεσία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το κοινό αλλά και να το φανατίσει ταυτόχρονα.,

Στις προετοιμασίες περιλαμβάνονται δοκιμαστικές παρελάσεις αρμάτων μάχης και διαφόρων άλλων επίλεκτων σωμάτων του τουρκικού Στρατού, ενώ φυσικά προβλέπονται και ιδιαίτερα θορυβώδεις επιδείξεις της τουρκικής Αεροπορίας και του ακροβατικού Σμήνους των Turkish Stars.

Ο κεντρικός επιβλητικός εορτασμός της επετείου της νίκης, (Ζαφέρ), θα γίνει στην Άγκυρα και το ίδιο βράδυ το τουρκικό Γενικό Επιτελείο θα δώσει μεγάλη δεξίωση όπου θα παραστούν και οι ξένοι διπλωμάτες που βρίσκονται στην τουρκική πρωτεύουσα.

Μάλιστα στην τουρκική πρωτεύουσα το γενικό πρόσταγμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα το έχει, όπως έγινε γνωστό, το αρχηγείο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων στον πόλεμο κατά του ΡΚΚ και διακρίνεται για τους πολύ σκληρούς στην αντιμετώπιση των Κούρδων αξιωματικούς του.

Αλλά δεν είναι μόνο η Άγκυρα. Την Κυριακή 30 Αυγούστου αρχίζουν και στην Σμύρνη οι γιορτές της «μεγάλης Νίκης», (Μικρασιατικής καταστροφής), η είσοδος δηλαδή των ατάκτων του Κεμάλ στην πόλη και η επακολουθήσασα μεγάλη λεηλασία, η σφαγή των χριστιανών που περιγράφεται από πολλούς ξένους συγγραφείς, αλλά και από Έλληνες ως «συνωστισμός» και στη συνέχεια η πυρκαγιά και το κάψιμο καθετί που είχε σχέση με την προαιώνιο παρουσία των Ρωμιών στην πόλη της Σμύρνης.

Όπως και στην Άγκυρα έτσι και στη Σμύρνη οι εορτασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Παράλληλα στις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις της κατάληψης της Σμύρνης από τους Τούρκους, στην παραλία της πόλης θα γίνουν αεροναυτικές επιδείξεις, που φέτος θα έχουν και τον επεκτατικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα «ιστορικά» και «απαράβατα» δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο τα οποία, όπως υποστηρίζουν στην Άγκυρα, παραβιάζονται με κατάφορο τρόπο από την ελληνική πλευρά!

Δεν αποκλείεται δε να ξαναζωντανέψουν σκηνές «απείρου κάλλους» που θυμίζουν άλλες εποχές, όπου το εορταστικό πρόγραμμα είχε και το μακάβριο συμβολισμό του με τα δεκάδες καρπούζια που έκοβαν, για να θυμίσουν την σφαγή των χριστιανών της Σμύρνης και τα έριχναν στην θάλασσα, αναπαριστώντας με αυτόν τον τρόπο τον ελληνικό Στρατό αλλά και τις χιλιάδες των Ελλήνων που έπεφταν στην θάλασσα, για να σωθούν από τη μάχαιρα του Τούρκου.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top