Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γερεβάν
Τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από μια επίθεση αζερικών δυνάμεων κοντά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στον Καύκασο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της αποσχισθείσης επαρχίας.
Οι αρχές της Αρμενίας ανέφεραν νωρίτερα την Παρασκευή πως τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και 2 τραυματίστηκαν αργά την Πέμπτη σε επίθεση αζερικών δυνάμεων σε αρκετά χωριά κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.




Οι συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που κάτοικοι του είναι Αρμένιοι και έχει κηρύξει εδώ και πολλά χρόνια την ανεξαρτησία του από το Αζερμπαϊτζάν, ενέτειναν τους φόβους για μια σύγκρουση μεγαλύτερης κλίμακας στον νότιο Καύκασο.
Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου, είναι σε διένεξη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 για τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών παρεμποδίστηκαν από διεθνείς προσπάθειες τερματισμού της διαμάχης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περίπου 30.000 ανθρώπων.
Το υπουργείο Άμυνας της αυτόνομης περιοχής ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή και αρκετοί τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς αζερικών δυνάμεων.
Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δέχεται στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη από την Αρμενία μετά τον πόλεμο. Δυνάμεις της αποσχισθείσης επαρχίας, με την υποστήριξη της Αρμενίας, επίσης κρατούν στο έλεγχο τους επτά αζερικές περιοχές γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Προσπάθειες για την επίτευξη μιας μόνιμης διευθέτησης της διαμάχης απέτυχαν παρά την μεσολάβηση της Γαλλίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το Αζερμπαϊτζάν, πετρελαιοπαραγωγός χώρα, που φιλοξενεί πετρελαϊκές εταιρείες όπως την BP Plc, Chevron Corp and ExxonMobil Corp, συχνά απειλεί να πάρει πίσω την ορεινή περιοχή με χρήση στρατιωτικής δύναμης και η κυβέρνηση διαθέτει πολλούς πόρους για τις ένοπλες της δυνάμεις.
Η Αρμενία, σύμμαχος της Ρωσίας, δηλώνει πως δεν θα μείνει αμέτοχη εάν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεχτεί επίθεση.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top