Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Αναβάθμισε το outlook της σλοβενικής αξιολόγησης

REUTERS/BRENDAN MCDERMID
Την αξιολόγηση της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Λιθουανίας επιβεβαίωσε ο αμερικανικός οίκος Fitch.
Πιο αναλυτικά, ο Fitch διατήρησε αμετάβλητη σε «ΒΒ+» την αξιολόγηση της Πορτογαλίας, αφήνοντας το outlook σε «θετικό». Ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει ότι η οικονομία σταδιακά αναπροσαρμόζεται και εξισορροπείται, χάρη στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. 




Ωστόσο, προειδοποιεί ότι οι δημοσιονομικές προκλήσεις διατηρούνται στο ακέραιο, γεγονός που αποτυπώνεται και στον βραδύ ρυθμό της δημοσιονομικής προσαρμογής. Για το 2015, ο Fitch προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα υποχωρήσει κάτω του 3% από 7,2% το 2014.
Σχετικά με την Σλοβενία, ο αμερικανικός οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΒΒΒ+» αναβαθμίζοντας παράλληλα, το outlook σε «θετικό». Όπως εξηγείται, η υιοθέτηση των αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων επιτρέπει τη μείωση του δημόσιου χρέους, το μέγεθος του οποίου σταδιακά θα αρχίζει να συρρικνώνεται (81,8% του ΑΕΠ).
Ο Fitch εκτιμά ότι το έλλειμμα της κυβέρνησης θα υποχωρήσει στο 2,5% του ΑΕΠ έως το 2017, από 3% το 2015 και 4,9% το 2014. Τέλος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) αναμένεται να διαμορφωθούν στο 11,1% έναντι 17,3% το 2013.
Όσον αφορά στη Λιθουανία, ο αμερικανικός οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Α-», διατηρώντας το outlook σε «σταθερό». Ο Fitch τονίζει ότι η χώρα έχει καταφέρει να περιορίσει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες και να ενισχύσει την οικονομία της.
Το ΑΕΠ το 2015 αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% ενώ το 2016 και το 2017 κατά 2,8% και 3,2% αντίστοιχα. Το έλλειμμα παράλληλα, θα υποχωρήσει στο 1,5% του ΑΕΠ και το χρέος στο 42%.
Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top