Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Με μια ακόμη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη (3 Δεκεμβρίου), οι τουρκοκύπριοι καθοδηγούμενοι από την Άγκυρα, υπονομεύουν την διαδικασία των συνομιλιών.
Με πρόσχημα την «απάντηση» στις καταγγελίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από την Τουρκία, επαναφέρουν όλη την σκληρή διχοτομική ατζέντα.  Και μάλιστα αυτή η τουρκοκυπριακή παρέμβαση εκδηλώνεται την στιγμή που ο διεθνής μεσολαβητής Εσπεν Μπαθ Αϊντα βλέπει στην Κύπρο… θετικό μομέντουμ.




Η επιμονή στις σκληρές αυτές θέσεις σε συνδυασμό με την έμμεση απόρριψη από τον κ.Ακιντζι του ενδεχόμενου επιστροφής της Μόρφου στους ελληνοκύπριους, δημιουργεί όχι θετικό αλλά ασφυκτικό μομεντουμ για την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Αν και ο κ. Αναστασιάδης έσπευσε να απορρίψει τις ιδέες του μεσολαβητή για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης στο Νταβός, ο κ. Αϊντα δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να εγκλωβίσει Αθήνα και Λευκωσία σε μια τελική διαπραγμάτευση, όπου όμως θα έχουν συμφωνηθεί μόνο τα θέματα που αφορούν την Τουρκία (εξουσίες, διακυβέρνηση κλπ.) ενώ η Ασφάλεια και οι Εγγυήσεις το εδαφικό, και οι έποικοι, αλλά και βασικές πτυχές του περιουσιακού θα είναι ανοικτά.

Για τη συνέχεια Liberal

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top