Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντάλα Αλ Θίνι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταματήσει τις δοσοληψίες με την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα εξοπλίζει τους ισλαμιστές (φωτ. αρχείου).
Ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντάλα Αλ Θίνι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταματήσει τις δοσοληψίες με την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα εξοπλίζει τους ισλαμιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει την Τρίπολη, έτσι ώστε «οι Λίβυοι να αλληλοσκοτώνονται».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το θέμα της ασφάλειας των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, ζητώντας από τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών να επιδείξει το μέγιστο ενδιαφέρον για την κατάσταση και την προστασία τους, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Πάβλο Κλίμκιν κατά την σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών ο κ. Κλίμκιν ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς και για τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στο διάστημα που μεσολάβησε μετά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία, πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Ναι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος ψήφισε η γερμανική Κάτω Βουλή, παρά τις αμφιβολίες και τις επιφυλάξεις για τη δέσμευση της Αθήνας να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις της.
542 βουλευτές της Bundestag, ψήφισαν υπέρ της παράτασης, 32 κατά και 13 απείχαν- ήταν η μεγαλύτερη πλειοψηφία για οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης μέχρι τώρα στη γερμανική Κάτω Βουλή. 

«Ψηφίστε όχι για να δώσουμε περισσότερα λεφτά αλλά περισσότερο χρόνο» δήλωνε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στη γερμανική Κάτω Βουλή για την παράταση του ελληνικού προγράμματος και διαμήνυσε ότι οι «Γερμανοί πρέπει να κάνουν οτιδήποτε δυνατό για να κρατήσουν την Ευρώπη ενωμένη».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μεγάλες ανατροπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιορίσει την πρόωρη έξοδο από την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», συνολικά 100.000 άτομα έχουν πιάσει τα έτη ασφάλισης αλλά όχι το όριο ηλικίας. Από αυτούς οι 80.000 εργάζονται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μετά την «επαναφορά» της συζήτησης στις πρόωρες.
Στην επιστολή του υπουργείου Οικονομικών γίνεται αναφορά στην «εξάλειψη "παραθύρων" και κινήτρων που αυξάνουν τον αριθμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στην οικονομία και πιο συγκεκριμένα στον τραπεζικό και δημόσιο τομέα». Στο «επίκεντρο» βρίσκονται ασφαλισμένοι που θεμελίωσαν δικαίωμα μόνο με τα έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Ένα ευρύ φάσμα των ενδεχόμενων προκλήσεων και απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας διαμορφώνεται τώρα στην Αρκτική. Σε αυτό το πλαίσιο, μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Άμυνας είναι η ανάπτυξη στρατιωτικής υποδομής σ’αυτή την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στρατής Μαζίδης
Σκόνη και θρύψαλα έκαναν οι τζιχαντιστές ανεκτίμητες αρχαιότητες της Ασσυριακής εποχής (από τον 7ο έως τον 9ο αιώνα π.Χ.), σε μουσείο της Μοσούλης, στο Ιράκ.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο οι εξτρεμιστές επιστρατεύουν βαριοπούλες και τρυπάνια για να καταστρέφουν αγάλματα καθώς πρόκειται για σύμβολα ειδωλολατρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών για τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για την ουκρανική κρίση.
«Νομίζω ότι τα πάντα μπορούν να εξηγηθεί πολύ απλά. Προσπαθούν να αυξήσουν τη δημόσια υστερία και να αποσπάσουμε την προσοχή από την ανάγκη να εκπληρωθούν οι συμφωνίες του Μινσκ», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το εκσυγχρονισμένο στρατιωτικό δόγμα της χώρας θα παρουσιάσει η Ρωσία σε φόρουμ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βιέννη και σε φόρουμ στη Γενεύη και τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος προσκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Κύπρο.Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος προσκάλεσε τονΒλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Κύπρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έντονες αντιδράσεις, εκνευρισμός και τελεσίγραφα. Όλα δείχνουν ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει σήμερα την παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα. Ενδεικτική ωστόσο του κακού κλίματος για την χώρα μας στο Βερολίνο είναι η χθεσινή δοκιμαστική ψηφοφορία των Χριστιανοδημοκρατών.

Από τους 311 βουλευτές που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ, 22 τάχθηκαν κατά της παράτασης και 5 απείχαν. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα κατά την διαδικασία ήταν ηλεκτρισμένη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Ο διεθνούς φήμης Σουηδός νομικός Ove Bring που ειδικεύεται σε θέματα Γενοκτονιών
  • Ως εργαλείο αφομοίωσης των χριστιανικών πληθυσμών χρησιμοποίησε τη Γενοκτονία η Οθωμανική Αυτοκρατορία, εκμεταλλευόμενη τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η Αθήνα το 1900
γράφει ο Φιλίστωρ
Η Ελλάδα το 1902 βρισκόταν σε δεινή οικονομική, ηθική και κοινωνική κατάσταση. Λίγα χρόνια πριν, το 1897 είχε υποστεί μια ταπεινωτική στρατιωτική ήττα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, που ίσως δεν είχε εδαφικό αντίκτυπο πλην μικρών αλλαγών στην μεθοριακή γραμμή, αλλά είχε ως

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παράταση της εξόφλησης του ρωσικού δανείου προς την Κύπρο ύψους 2,5 δις ευρώ, από το 2018 στο 2022, και μείωση του επιτοκίου από το 4,5% σε 2,5%, ενέκρινε χθες η Κρατική Δούμα, μετά από πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη τη Μόσχα και σήμερα συναντάται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μενβέντεφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος 
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο στρατηγός Μ. Κωσταράκος
Έπειτα από πολλούς διαγκωνισμούς που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες και διάφορες ανατροπές ακόμη και της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΕΑ. Οι οριστικές αποφάσεις ελήφθησαν έπειτα από συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας και η Γερμανία δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι για αυτό». To μήνυμα αυτό έστειλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η Γερμανίδα καγκελάριος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της 50λεπτης συνομιλίας τους πριν το κρίσιμο Eurogroup.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο που αποκαλύπτει το παρασκήνιο των συνομιλιών, η Αγκ. Μέρκελ είπε μερικές απλές αλήθειες στον Ελληνα πρωθυπουργό πάνω στα βασικά σημεία των ευρωπαϊκών χειρισμών της κρίσης και με τον τρόπο αυτό κάμφθηκε η επιθετική ρητορική της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Manlio Dinucci  Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Ως συνήθως, οι νικητές του ΝΑΤΟ ξαναγράφουν την ιστορία. 
Και έτσι, η Λιβύη δεν ήταν ποτέ Κράτος, και ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ήταν ένας αιμοδιψής δικτάτορας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Μήνες παραμονής στην εξουσία μετράει πλέον ο σκληρός δεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιου.
Ξέρει ότι η κυβέρνησή του θα εκδιωχθεί κλωτσηδόν από τους Πορτογάλους ψηφοφόρους τον Οκτώβριο, όταν θα γίνουν στη χώρα βουλευτικές εκλογές.
Ο λαός θα εκδικηθεί τον Κουέλιου για τα τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας που εφάρμοσε κατ' εντολήν των Γερμανών. Οι ηγεμόνες της Ευρώπης άλλωστε είναι οι μόνοι που μόνο καλά λόγια έχουν για τον Πορτογάλο πρωθυπουργό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα κατρακυλούσε στο επίπεδο των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, εάν η χώρα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg, στην οποία δήλωσε επίσης ότι την Τρίτη υπήρξε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Ράπτη
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Και απέναντι στην Τουρκία των Tayyip Erdogan και Ahmet Davutoglu οι διακατεχόμενοι από εκδικητικές διαθέσεις μάλλον είναι περισσότεροι από ό,τι φαίνεται.

Είναι βέβαια ήδη αρκετό το ότι η Τουρκία αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τις ΗΠΑ, παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, καταγγέλλεται από τη Δαμασκό και σαμποτάρεται από τη Σαουδική Αραβία, όπου επιχείρησε να διευρύνει της στηρίζοντας την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Αλλά να μποϊκοτάρεται και από τη μία εκ των δύο ανταγωνιστικών κυβερνήσεων της σπαρασσόμενης Λιβύης είναι πολύ...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνάντηση με αξιωματούχους ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων, συγκαλεί απόψε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας Σούζαν Ράις, όπως έκανε γνωστό η προεδρία των ΗΠΑ.
Η Ράις θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέες, αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε καταδίκη της απαγωγής περισσότερων από 200 Ασσυρίων Χριστιανών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, από ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Χαλιφάτο», στην περιοχή Al-Hasaka προέβη το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Να σταματήσει άμεσα την «ανθελληνική εκστρατεία» της ζητάει, με ανακοίνωσή της από την BILD, η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV), επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία της «selfie του Όχι» υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.
Η DJV αναφέρεται στον σημερινό πηχυαίο τίτλο «Όχι» και το κάλεσμα προς τους αναγνώστες να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να αποστείλουν την φωτογραφία στην BILD, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εύα Παυλάτου

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι θα κόψει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας
Με τελεσίγραφο για διακοπή της ροής του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας απείλησε το Κίεβο και την Ευρώπη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όπως διαμορφώθηκε μετά την Απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε στους νέους αρχηγούς τη Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου και τη Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με ανακοίνωσή που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, οι πιλότοι της γειτονικής μας χώρας πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι, τους Φούρνους και το Αγαθονήσι.
Τα μαχητικά αεροσκάφη, τύπου F-16 αναχαιτίσθηκαν από τους έλληνες πιλότους, οι οποίοι είναι η δεύτερη φορά που αναγκάστηκαν το τελευταίο δίμηνο (η πρώτη στις 29 Δεκεμβρίου του 2014) να πραγματοποιήσουν αναγνωριστικές πτήσεις και στη συνέχεια να αναχαιτίσουν τους τούρκους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σημείο προς σημείο αποδομεί ο Γιάννης Μηλιός, Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία του Eurogroup, σε άρθρο του με τίτλο "Μόνη διέξοδος η φυγή προς τα εμπρός!" το οποίο συνυπογράφει με τους Σ. Λαπατσιώρα και Δ. Σωτηρόπουλο.
Ο κ. Μηλιός ξηλώνει με ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα και χαρακτηρισμούς το κυβερνητικό αφήγημα περί "νίκης" στη συμφωνία του Eurogroup, εγκαλώντας την Κυβέρνηση για "ελλιπή προετοιμασία", τον υπουργό Οικονομικών για "αντιφατικές τακτικές" και μιλά για "προφανή υποχώρηση" που μπορεί να οδηγήσει σε "πραγματική ήττα".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με ένα πελώριο «ΌΧΙ: Άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες» η γνωστή εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες να συμμετάσχουν σε καμπάνια κατά της Ελλάδας ακολουθώντας τα εξής απλά... βήματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνέντευξη του Ερίκ Τουσέν στην Maud Bailly
Το 2012 η Τρόικα προέβη σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η οποία δεν αποδείχτηκε ευεργετική. Μπορείς να μας εξηγήσεις τους λόγους; (1)
Πράγματι. Τα συμφραζόμενα ήταν τα εξής: από τις αρχές του 2010, η Ελλάδα έγινε στόχος κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις χρηματοπιστωτικές αγορές οι οποίες απαίτησαν εξαιρετικά υψηλά επιτόκια ως αντιστάθμισμα της αναγκαίας χρηματοδότησης για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτιές άναψε στην Ουάσιγκτον ο Μπ. Νετανιάχου (εδώ, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, στην Ιερουσαλήμ), λόγω της προγραμματισμένης ομιλίας του, χωρίς συνεννόηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Στο χειρότερο σημείο τους από τον πόλεμο του Σουέζ, το 1956, επί προεδρίας Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, βρίσκονται οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ.
Την πρωτοφανή κρίση μεταξύ των στενών συμμάχων πυροδότησε η επικείμενη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον, εν μέσω οξύτατων διαφωνιών για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Αγκελα Μέρκελ χορεύουν συρτάκι στις Βρυξέλλες
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ «πρωταγωνιστούν» τις τελευταίες ημέρες, χορεύοντας συρτάκι σε διαφημίσεις που προβάλλονται στους δρόμους των Βρυξελλών. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παραμένουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Αποστολάκης - Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Τελλίδης και νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Βαϊτσης

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 το ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τα εξής:

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Nomura: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα καταφέρει στην αξιολόγηση - Τα τέσσερα σενάρια για κάλπες ή ρήξη με τους δανειστές
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της παράτασης του προγράμματος και να περάσει επιτυχώς την αξιολόγηση από τους «θεσμούς» εκφράζει σε ανάλυσή του ο ιαπωνικός οίκος Nomura.

Διαβάστε το ολόκληρο...

WASHINGTON'S BLOG - Réseau International (Γαλλία)          (μτφρ. Κριστιάν)
«Είμαστε λαός του πολέμου.  Αγαπάμε τον πόλεμο, επειδή είμαστε πολύ καλοί στο να το κάνουμε. Στην πραγματικότητα, είναι το μόνο πράγμα που ξέρουμε να κάνουμε σε αυτή τη γαμημένη τη χώρα: να κάνουμε πόλεμο, είχαμε πολύ χρόνο πρακτικής και επίσης επειδή είναι σίγουρο ότι δεν είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε ένα πλυντήριο ή ένα αυτοκίνητο που να αξίζει πορδή κουνελιού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στρατιωτική συνεργασία Κύπρου - Ρωσίας υπέγραψαν Αναστασιάδης και Πούτιν
Ευγνωμοσύνη Πούτιν για τη στάση της Κύπρου έναντι των κυρώσεων στη Ρωσία
Δημήτρης Κυπριανού

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Πούτιν επανέλαβε εξάλλου την προσήλωση της Ρωσίας σε θέσεις αρχών για μια συνολική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού - Τα ρωσικά πλοία θα μπορούν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Λεμεσού για ανεφοδιασμό και για μεταφορά Ρώσων υπηκόων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Στα προβλήματα ρευστότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει εύκολα να αποπληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τώρα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Ιούλιο.
«Δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας αναφορικά με το δημόσιο τομέα» δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του Alpha. Αλλά πρόσθεσε ότι «οπωσδήποτε θα έχουμε πρόβλημα με την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ τώρα και της ΕΚΤ τον Ιούλιο».

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Πόσο ψηφιακή είναι η χώρα σας» αναρωτιέται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την παρουσίαση του νέου δείκτη ψηφιακής ετοιμότητας που εμφανίζουν οι οικονομίες και οι κοινωνίες της E.E. Την απάντηση δίνει ο νέος δείκτης Digital Economy & Society Index (DESI) που κατάρτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βαθμολογεί τις επιδόσεις των κρατών-μελών στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Ατζέντα (Digital Agenta)», που στόχος της είναι η επίτευξη ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην Ε.Ε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέο Μνημόνιο 20 δισ. ευρώ το καλοκαίρι, θέλει το Βερολίνο
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής Rheinische Post, κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 20 δις ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους μετά την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα χρειαστεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 20 δις ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μία ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης από την επομένη των εκλογών μέχρι την συμφωνία με το Eurogroup έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ στην σημερινή συνεδρίαση και δεν θύμιζε σε τίποτε τις πρώρτες πανηγυρικές συνεδριάσεις της Κ.Ο. Μεγάλη μερίδα των βουλευτών εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τη «λίστα Βαρουφάκη» ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν τους αρμόδιους υπουργούς και ζητούσαν εξηγήσεις για τις «γκρίζες» ζώνες της συμφωνίας των Βρυξελλών

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τις τελευταίες ημέρες επετεύχθη στις Βρυξέλλες συμφωνία, η οποία κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, συμφωνήθηκε ένας οδικός χάρτης για την κατάπαυση του πυρός στην Αν. Ουκρανία και διεξήχθησαν συνομιλίες στη Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το να γίνει κατανοητό πως αυτές τρεις αυτές κρίσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους αποτελεί το πρώτο βήμα για να αντιληφθούμε που μπορεί να συμβεί η επόμενη έκρηξη. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015


Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός,  Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
Οι χορηγίες είναι ένας θεσμός με μακρά ιστορία. Επινοήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν 2.500 χιλιάδες χρόνια και συγκεκριμένα στην Αθηναϊκή Δημοκρατία. Προνοητικοί, δίκαιοι και δημοκράτες οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, θέσπιζαν οικονομικούς κανόνες διαχείρισης των «κοινών», με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Ακριβώς για να αμβλυνθούν οι οικονομικές ανισότητες και για να απαλλαγεί η Πολιτεία από ορισμένες δαπάνες, είχαν καθιερωθεί οι «λειτουργίες» που επιβάρυναν τους πλουσιότερους προς όφελος της πόλης και του λαού. Στον Επιτάφιο ο Περικλής αναφέρει: «αγαπάμε το ωραίο στην απλότητα, αγαπάμε τα γράμματα, τον πλούτο πιο πολύ τον έχουμε ως ευκαιρία για έργα παρά αφορμή για καύχημα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περήφανος για το Όσκαρ που μόλις είχε κατακτήσει, θέλησε να τιμήσει με αυτές τις τρεις λέξεις τα πάτρια εδάφη και τις ρίζες του.

Μιλώντας γαλλικά, ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να κατακτήσει το βραβείο καλύτερης Μουσικής Επένδυσης για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest είπε με στόμφο μπροστά σε κάμερες και φωτογράφους κάτι που δεν περίμεναν και πολλοί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δύο τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην κεντρική τουρκική επαρχία Μαλάτια. Και οι τέσσερις πιλότοι είναι νεκροί.

Πρόκειται για δύο RF-4E κι όχι F-16 όπως αρχικά μετέδωσε το Reuters.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο τα αεροσκάφη συμμετείχαν σε νυχτερινή άσκηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Λάζαρο Μαύρο 
Π Ο Ι Α ΚΑΙ πόσα, άραγε, οφέλη θα μπορούσε να επιτύχει υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού από τη Ρωσία, πηγαίνοντας στη Μόσχα, για τις από μηνών προγραμματισμένες συνομιλίες του με τον πρόεδρο Πούτιν, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης; Ποια και πόσα αναλογούν, άραγε, στη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου στις σημερινές συγκυρίες απ’ τη μια; Και αρμόζουν στις ανάγκες της ΚΔ αφ’ ετέρου; Και πόσα, ίσως, εκ Ρωσίας τής…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απαντήσεις από την Αθήνα φέρεται να ζητά το Βερολίνο, κατηγορώντας την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση ότι παρείχε επίσημα έγγραφα παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα σε Σύρους πρόσφυγες, με τα οποία στη συνέχεια μπορούσαν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ΥΠΟΙΚ εξηγεί τι κερδίσαμε από τη συμφωνία για επέκταση της δανειακής σύμβασης

«Είχα εντολή να διαπραγματευτώ με στόχο τη συμφωνία και όχι τη ρήξη» απάντησε στο «γιατί δεν τα 'σπασε με την Τρόικα» - «Αυτούς τους 4 μήνες θα δώσουμε ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης από το Eurogroup δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η στρατηγική της ελληνικής πλευράς ήταν ο διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα αρκεί για να συνεχίσει η χώρα να λαμβάνει βοήθεια, αλλά στερείται βασικών λεπτομερειών, ανέφερε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, η κ. Λαγκάρντ αναφέρει πως η ελληνική λίστα είναι μεν περιεκτική, αλλά όχι πολύ συγκεκριμένη.
Οπως υπογραμμίζει, σε κάποιους τομείς, η επιστολή της ελληνικής πλευράς δεν περιέχει σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση σκοπεύει πράγματι να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που αναφέρονται.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζητά με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης, στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η μάχη χρειάζεται στρατηγική και μυαλό και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό εφόδιο που έχει η κυβέρνηση είναι η πλατιά λαϊκή ενότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τη Δανή ομόλογό του Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, προκειμένου να της εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της κυβέρνησης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στην Κοπεγχάγη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για την εκτέλεση των Αιγύπτιων κοπτών χριστιανών από δυνάμεις του τζιζαντισμού στη Λιβύη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Παναγιώτης Ήφαιστος.
Η ανάγνωση του κειμένου αυτού μας δίνει πολλές πληροφορίες και περιγραφές για ένα νομίζω πολύ σημαντικό ζήτημα, την ανάδειξη του «Ισλαμικού κράτους» ως σημαντικού πλέον παίχτη των περιφερειακών εξελίξεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Πρόεδρος Ομπάμα με τον
σύμβουλό του για τη
Λατινική Αμερική,
Ρικάρντο 
Zuñiga, και τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας
Σούζαν Ράις. 
© Λευκό Οίκο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης, που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, περιλαμβάνεται στη λίστα που θα αποστείλει η κυβέρνηση αύριο το πρωί στους εταίρους, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου.
Περιλαμβάνεται επίσης μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα, που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top