Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Είκοσι ημέρες πριν τις εκλογές και το πολιτικό σκηνικό μοιάζει σαν κινούμενη άμμο, με τους ψηφοφόρους να αλλάζουν «στρατόπεδα», τους αναποφάσιστους να είναι σε εξαιρετικά υψηλό ποσοστό και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα να δίνουν και να παίρνουν ήδη από τώρα, ακόμη και αυτό της συγκυβέρνησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά των δύο κομμάτων δεν θα είναι τόσο μεγάλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η εκτίμηση της Κάνιγγος (όπου είναι τα γραφεία του νέου κόμματος) είναι ότι η ΛΑΕ θα κινηθεί σε διψήφιο ποσοστό, γύρω στο 10% και άρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα επιδόσεις του 4% και 5%, που κατέγραψαν τα πρώτα γκάλοπ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ρωσία για πρώτη φορά διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Αρκτικής, μελετώντας σενάρια για την προστασία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της χώρας που βρίσκονται βορειότερα του αρκτικού κύκλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

RBTH

Όλα τα ακροβατικά και οι επιδείξεις που έγιναν στη Μόσχα και το Διεθνές Αεροπορικό Σαλόνι MAKS-2015, όπου πραγματοποιήθηκαν θεαματικές παρουσιάσεις από τις αεροναυτικές ομάδες της Ρωσίας, κατά την τελευταία ημέρα του σόου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθεωρεί προσπαθώντας να μιμηθεί τον Τζον Κέννεντυ μέσα σε ανοικτό αυτοκίνητο.
Στρατής Μαζίδης
Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε σήμερα η 93η επέτειος της Ημέρας της Νίκης για την Τουρκία και του καψίματος της Σμύρνης, των βιασμών, των φόνων, των μαρτυρίων και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ηταν η χειρότερη κυβέρνηση της δημοκρατίας, η πιο παλαβή».
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Εικονογράφηση: Τιτίνα Χαλματζή


Είχα πρωτοακούσει για τον Δημήτρη Ραυτόπουλο, φοιτητής, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τους δυο αστυνομικούς που σκοτώθηκαν προχθές από σφαίρες "αγνώστου", στην Ούρφα, άλλοι δυο έρχονται να προστεθούν σήμερα στο καραβάνι των νεκρών της ένοπλης σύγκρουσης που ξεκίνησε τα μέσα Ιουλίου, όταν το τουρκικό κράτος άρχισε τις επιθέσεις εναντίον κουρδικών στόχων.
Σήμερα, σε επίθεση που έγινε με πολεμικά όπλα εναντίον αυτοκινήτου της Τροχαίας, στο Ντιγιαρμπακίρ, έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε.
Σε άλλη επίθεση, που έγινε και πάλι σήμερα, στον πόλη Σιλόπη, του Σιρνάκ, εναντίον αυτοκινήτου της αστυνομίας που έκανε περιπολία, έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τέσσερις τραυματίστηκαν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Μια καινοφανής θεωρία για το κράτος αλλά και για τις διακρατικές σχέσεις εισήγαγε στον δημόσιο λόγο (ίσως και στον διεθνή) ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ομιλία του στη διάρκεια του 18ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων στις 26 Αυγούστου στη Λευκωσία.
Η ύπαρξη κρατών, δήλωσε -με αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία- προκύπτει από συνθήκες/συμφωνίες που τα “εγκαθιδρύουν” και πως, κατά την θεώρηση αυτή, τα κράτη χάνουν την υπόστασή τους όταν οι συμφωνίες/συνθήκες που τα δημιούργησαν καταργούνται ή παύουν να υφίστανται.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ράμα - Κοκδήμας
Η κατεδάφιση μιας εκκλησίας αποτελεί σε κάθε περίπτωση βάναυση πρόκληση στο θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, μπορεί όμως να προκαλέσει και ισχυρές αναταράξεις στις διακρατικές σχέσεις. Και τα δύο αυτά έγιναν με το γκρέμισμα από τις αλβανικές Αρχές του ορθόδοξου χριστιανικού ναού του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άλλο ένα τουρκικό έγγραφο στον ΟΗΕ, κάνει λόγο για δυο κυρίαρχα κράτη και εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία.
Το έγγραφο που κυκλοφόρησε το ψευδοκράτος στις 29 Ιουλίου, και αποτελεί για την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, τρανή απόδειξη πως ο Μουσταφά Ακκιντζί, δεν διαφέρει από τον προκάτοχο του, αλλά και τις πάγιες τουρκικές θέσεις.

Για την Κυβέρνηση, οι αντιδράσεις κρίνονται ως υπερβολικές, και με σαφή πρόθεση να πληγεί ο εν εξελίξει διάλογος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Ομοσπονδία στη βάση δυο αυτοκυβερνώμενων κυρίαρχων κρατών και λαών, καλής γειτονίας
 Γιάννος Χαραλαμπίδης
Ενώ στις 28 Ιουλίου στήνονταν φιέστες στο Κάστρο του Οθέλλου, ο Ακιντζί έστελνε διά του δικού «πρέσβη» και της Τουρκίας έγγραφο στον ΟΗΕ, αναφερόμενος σε επί μακρόν εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία και σε χωριστό Τ/κ κράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

RBTH

Στη Διεθνή Αεροδιαστημική Έκθεση MAKS-2015, που άνοιξε τις πύλες της στις 25 Αυγούστου, το Ίδρυμα «Θρύλοι της Αεροπορίας», προετοίμασε για το αεροπορικό σαλόνι μια ειδική έκθεση, αφιερωμένη στα ρωσικά αεροσκάφη που έγραψαν ιστορία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΦΩΤΟ από το lesvosnews.gr
Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση με τους μετανάστες στη Λέσβο... Μόνο σήμερα το πρωί, ο αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι στο νησί αποβιβάστηκαν περισσότεροι από 4.000μετανάστες, με περίπου 100 φουσκωτές βάρκες!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επέστρεψαν στην Κύπρο 34 κειμήλια που προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές, κατόπιν της απόφασης του Εφετείου του Μονάχου της 16ης Μαρτίου στην υπόθεση του Τούρκου αρχαιοκάπηλου A. Dikmen. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, εξ αυτών 24 είναι βυζαντινά κειμήλια και τα υπόλοιπα προϊστορικές αρχαιότητες που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την συλλογή Χρ. Χατζηπροδρόμου, τον Άγιο Επίκτητο κ.ά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Φωτογραφία από τους βομβαρδισμούς που ανέβηκε στο Twitter από χρήστες

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
«Μιλάμε για επιμήκυνση ωριμάνσεων, μείωση επιτοκίων, εξαιρέσεις για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ (φωτ. αρχείου).
Μια μορφή αναδιάρθρωσης, μάλλον, παρά μια καθαρή διαγραφή θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, δήλωσε σε συνέντευξή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έγγραφο το οποίο μιλά για ύπαρξη δύο κρατών και αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, εκλιπούσα, κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη το ψευδοκράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κείμενο απόφασης της Κ.Σ.Ο. της ΑΡΑΣ

1. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η βίαιη προσαρμογή της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση και υπογραφή τρίτου, επαχθέστερου μνημονίου ανοίγουν ένα νέο κύκλο πολιτικών εξελίξεων και δυνατοτήτων. Το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχουν περιθώρια να ανοίξει ένας νέος κύκλος ριζοσπαστικοποίησης των μαζών, κρίσης πολιτικής εκπροσώπησης και διαμόρφωσης όρων για τη μαζική έκφραση μίας εναλλακτικής ριζοσπαστικής στρατηγικής, όπως περιγράφεται στο μεταβατικό πρόγραμμα εργατικής διεξόδου από την κρίση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το νορβηγικό χριστιανικό κόμμα κάλεσε τον κόσμο για συμμετοχή σε μια εθνική διαδήλωση έξω από το νορβηγικό Κοινοβούλιο σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 για να ασκήσει πίεση στην νορβηγική κυβέρνηση για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας του Μεγάλου Κουρδιστάν. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι συντηρητικές ιδέες του ρώσου προέδρου συμβαδίζουν με τα αντανακλαστικά των θρησκευόμενων ψηφοφόρων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, διαπιστώνει ο

Διαβάστε το ολόκληρο...

© Μαρίνα Φούντα
Αυστηρές... συστάσεις με το καλημέρα απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, διαμηνύοντας προς τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης (που ορκίστηκαν μόλις πριν από λίγες ώρες) πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πως πρέπει να πιάσουν δουλειά, από την πρώτη κιόλας μέρα!

Πριν καν οι νέοι υπουργοί μεταβούν στα πόστα τους, ο ισχυρός άντρας του Eurogroup έσπευσε να καταστήσει σαφές πως, παρά το υπηρεσιακό του χαρακτήρα της, η νέα κυβέρνηση οφείλει να εργαστεί άμεσα και αποτελεσματικά για την εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στα μέσα Αυγούστου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

AFP, REUTERS Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε χθεσινή σύσκεψη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Αγκυρα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρκικού κράτους, βουλευτές φιλοκουρδικού κόμματος αναλαμβάνουν υπουργικά χαρτοφυλάκια. Αν και λόγος γίνεται για την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει την Τουρκία στις πρόωρες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, η εξέλιξη αυτή έχει την αυτονόητη σημασία της, τόσο από συμβολική όσο και από πολιτική σκοπιά. Ακόμη περισσότερο, καθώς συμπίπτει με μια περίοδο υποτροπής του κουρδικού προβλήματος, με φόντο τον διμέτωπο «αντιτρομοκρατικό» αγώνα που έχει κηρύξει η Αγκυρα στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», από τη μια πλευρά, και στην κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΡΚΚ, από την άλλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

Το γκρέμισμα από τις αλβανικές Αρχές του ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρρας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της χριστιανικής κοινότητας της Αλβανίας και συσσώρευσε και άλλα σύννεφα στις ήδη αρνητικά φορτισμένες ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015


Αμαλία  Κ. Ηλιάδη, Φιλόλογος-Ιστορικός, Μεταπτυχιακό δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας από το Α.Π.Θ.
Από τότε που η Ελλάδα έγινε κράτος (1827), σπανίως είχε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Είναι περιττό να αναφέρουμε όλες τις κυβερνήσεις και όλους τους πρωθυπουργούς μετά τον δολοφονηθέντα πρώτο κυβερνήτη της μικρής τότε χώρας μας Ιωάννη Καποδίστρια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την άμεση παρακράτηση του ΦΠΑ από τις τράπεζες, σε κάθε συναλλαγή, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα ο ειδικός κωδικός 404 προβλέπει ότι θα αποδίδονται άμεσα στην Εφορία τα ποσά κάθε συναλλαγής η οποία διενεργείται με τραπεζική διαμεσολάβηση, με πλαστικό χρήμα ή επιταγές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΕΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ - "ΒΡΑΖΕΙ" Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ

Σε μια μάχη χωρίς αύριο εξελίσσονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Τούρκων έναντι των Κούρδων καθώς ο αριθμός των νεκρών στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό παρά την προσπάθεια καταστολής τους με την μαζική χρήση των ειδικών δυνάμεων ενώ πλέον ξεκινά να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σχόλιο: Μετά τη γνωριμία μας με το συντάκτη και την ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου του, αποφασίσαμε ότι πρέπει να δημοσιευτεί άμεσα. Παρόλο που γράφτηκε πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, επιχειρηματολογώντας υπέρ του ΟΧΙ, παρέχει στοιχεία,δεδομένα και συμπεράσματα που είναι τόσο επίκαιρα όσο ποτέ. Θα είναι από τα πιο απολαυστικά 5 λεπτά διαβάσματος που έχετε κάνει ποτέ.

του οικονομολόγου Δημήτρη Καρούσου

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ EGEMEN ΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Ένα εθνικιστικό παραλήρημα διανθισμένο με επιδείξεις οπλικών συστημάτων που έχουν κατασκευαστεί εγχώρια προετοιμάζουν οι Τούρκοι για τις 30 Αυγούστου όπου γιορτάζουν τη νίκη κατά του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΧΑΛΚΙΔΑ
Επίθεση Μεϊμαράκη κατά Τσίπρα: Είπε σε όλα ψέμματα. Ολα έγιναν αντίθετα
Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Μεϊμαράκης από τη Χαλκίδα στην πρώτη προεκλογική ανοιχτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκίδα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως όπου και να πηγαίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναφέρεται στα όσα είχε πει πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια βόμβα σε ανισόπεδη διάβαση στην επαρχία Μάρντιν της Τουρκίας εξερράγη καθώς διερχόταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 24 άνθρωποι αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τη Daily Sabah, αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη συμπλοκές σε δώδεκα κωμοπόλεις του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, εκεί όπου οργανωμένες ομάδες

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/ERIC VIDAL
Έτοιμοι για Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, εφ' όσον παραστεί ανάγκη, είναι οι 28 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι ήδη οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 χωρών εργάζονται για λύσεις στο εν λόγω ζήτημα.

Εάν είναι απαραίτητο πάντως, θα συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής, αφού θα έχει γίνει η αναγκαία προπαρασκευαστική εργασία σε επίπεδο υπουργών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

By ERIC S. EDELMAN
WASHINGTON — AFTER a year of intense diplomatic negotiations, the Turkish government is now permitting the United States to use Turkey’s Incirlik Air Base, which will allow American aircraft to fly missions in Syriaand Iraq with greater operational effectiveness and economic efficiency.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ευημερήσει ποτέ χωρίς μια γενναία ελάφρυνση του χρέους της, ακόμα και αν εφαρμόσει μια ουσιαστική μεταρρυθμιστική ατζέντα, εκφράζει για ακόμα μια φορά ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, σχολιάζοντας ότι «η Ελλάδα παραμένει μια ειδική περίπτωση».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται τη στιγμή που, ένας – ένας, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως οι Κλάους Ρέγκλινγκ και Πιερ Μοσκοβισί, δηλώνουν αρνητικοί σε ένα ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

του Βασίλη Καπούλα
Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι επιθέσεις του PKK στη ΝΑ Τουρκία με τις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκικής Αεροπορίας να μην αποδίδουν λόγω της στρατηγικής που ακολουθεί το PKK, η Άγκυρα έστειλε την 1η και την 2η Ταξιαρχία Καταδρομών για να σφάξουν γυναικόπαιδα στην πόλη Τσίζρε όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.Υπηρεσιακή πρωθυπουργός - πρώτη φορά γυναίκα - θα είναι η κα Βασιλική Θάνου η οποία ορκίστηκε χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα απαρτίζεται από 22 μέλη ενώ τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον Κώστα Καραμανλή αναλαμβάνουν υπηρεσιακά υπουργεία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μέσα στις επόμενες ημέρες πατιέται το κουμπί για την έναρξη του νέου γεωτρητικού προγράμματος της Energean Oil&Gas που έχει στόχο να αντλήσει διαπιστωμένα αποθέματα της τάξης των 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, την ύπαρξη των οποίων έχουν βεβαιώσει ανεξάρτητοι εκτιμητές. Κι αυτό σε μια συνολικά πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο πετρελαϊκών εξελίξεων στη χώρα, με το βλέμμα στραμμένο στη Δυτική Ελλάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ISIS ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Με μια ιστορική συμφωνία σταθμό Ρωσία και Αίγυπτος ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της μάχης της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τατιάνα ΡουσακόβαRBTH

Τα νεότερα επιτεύγματα της αεροπορικής βιομηχανίας που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αεροδιαστημική Έκθεση MAKS-2015 στη Μόσχα. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καθώς εντείνεται παγκοσμίως το ενδιαφέρον όσον αφορά στο πώς θα μπορούσαν οι εκτοξεύσεις δορυφόρων στο Διάστημα να γίνουν ευκολότερες και φθηνότερες, μία πρόταση από την Αυστραλία έχει ελληνικό «χρώμα». Ερευνητές του University of Queensland (Centre for Hypersonics) δουλεύουν πάνω στο «SPARTAN»: ένα πολυμορφικό διαστημικό

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κίεβο
Επτά Ουκρανοί στρατιώτες και μια άμαχη σκοτώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας από την Τετάρτη ως την Πέμπτη, σύμφωνα με το Κίεβο. Η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε επίσης πως ρωσικά μαχητικά πέταξαν κατά μήκος των συνόρων Ουκρανίας-Ρωσίας. Ο ΟΑΣΕ προσπαθεί να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να συμφωνηθεί τήρηση της εκεχειρίας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Αιφνιδιασμένοι οι ψηφοφόροι από την προκήρυξη των εκλογώνΑθήνα
Αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών εμφανίζεται το εκλογικό σώμα, βάσει της πρώτης δημοσκόπησης που δημοσιεύεται εν όψει κάλπης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρίας ProRata, πρώτο «κόμμα» είναι οι αναποφάσιστοι, ενώ με σχετικά μικρή διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ. Συγκεκριμένα, στην έρευνα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 19,5%.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εικόνες από τον τόπο της φρίκης (ΕΡΑ/ROLAND SCHLAGER)
Τάφος για δεκάδες μετανάστες έγινε φορτηγό που βρέθηκε σταθμευμένο σε αυτοκινητόδρομο κρατιδίου στην ανατολική Αυστρία, γεγονός που επιβεβαιώνει με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο ότι οι πρόσφυγες καθίστανται έρμαιο στα χέρια των λαθρεμπόρων και δεν έχουν τρόπους να προστατεύσουν την ίδια τους τη ζωή, αυτήν που προσπαθούν να γλιτώσουν φεύγοντας από τις πατρίδες τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Το όνομα... έκπληξη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι αυτό της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία ορίστηκε υπουργός Τουρισμού, μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.
Λίγα λόγια για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας είναι πλέον γεγονός. Η Βασιλική Θάνου, από την προεδρία του Αρείου Πάγου, καταλαμβάνει τον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, μέχρι τη διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, ως επικεφαλής υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σκίτσο του Ηλία Μακρή, από την Καθημερινή

Διαφωνούν με την υιοθέτηση του Μνημονίου και κατά εκατοντάδες εγκαταλείπουν την Κουμουνδούρου - Κατά κύριο λόγο, συντάσσονται με το κόμμα Λαφαζάνη - Δείτε ποιοι πήραν το... τρένο της μεγάλης φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια «Μαντήλι κουνάνε» στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την Τρίτη η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Ρηγίλλης

Είπε ψέματα που μας κόστισαν πολλά - Έδειξε καθεστωτική νοοτροπία και αλαζονεία σε βαθμό που τον τυφλώνει - Βιάζεται να κάνει εκλογές πριν έρθει ο ΕΝΦΙΑ, οι αλλαγές στον ΦΠΑ και οι μειώσεις στις συντάξεις Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ότι αποδείχθηκε μικρός και λίγος και ότι έσκαβε το λάκκο της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που αυτή τον στήριζε εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αντρέι Ντούντα :«Να καταπολεμηθούν τα δίκτυα διακίνησης»

Βαρσοβία
Οι διαφωνίες στην ΕΕ για σχήμα διανομής προσφύγων σε όλους τους «28» παραμένουν: Στις χώρες που δεν βλέπουν με καλό μάτι την ιδέα βρίσκεται και η Πολωνία, ο πρόεδρος της οποίας Αντρέι Ντούντα αναγνωρίζει μεν την ανάγκη να δείξει αλληλεγγύη η ΕΕ -αλλά όσον αφορά την ίδια την Πολωνία, η «κατάσταση είναι ιδιαίτερη» λέει, επικαλούμενος την ουκρανική κρίση. Η απάντηση του Ντούντα στο προσφυγικό

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα ταραγμένα, από ψυχής λόγια του πάτερ Ευθύμιου και τα παράπονα για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης του Προέδρου του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, του Διονύση Μπελέρη μετά το γκρέμισμα του ορθόδοξου ναού του Αγ. Αθανασίου είναι το τελευταίο επεισόδιο στην αυξανόμενη αλβανική επιθετικότητα που δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για τους γνώστες των αδελφών Ράμα και του ρόλου τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Ο βουλευτής Τζελαλετίν Τζαν, του HDP
«Στο PKK δεν

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top