Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Μόλις μίλησε ο Νταβούτογλου, ο Τσίπρας έσβησε τις αναρτήσεις στο twiter για το ρωσικό αεροσκάφος και τους "ψύχραιμους" Έλληνες πιλότους 
Davutoğlu yazınca Çipras Rus uçağı twitlerini sildi 

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Από τα χρώματα και τα αρώματα της Τραπεζούντας ως τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κατερίνης, της Νέας Σάντας, τις περιπέτειες στο Σοχούμι, την εξορία στον Καύκασο, την αναγκαστική μετανάστευση στο Μόναχο και το λυτρωτικό ταξίδι της επιστροφής».
Αυτό γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του Θεόδωρου Δεύτου με τίτλοΤραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής.
Το νέο έργο του Θ. Δεύτου θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν ο Δήμος Ιλίου και οι εκδόσεις Ωκεανός τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, στις 19:30.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Να ξανακαθίσει στα θρανία από την Α' δημοτικού για να μάθει ιστορία, καλούν οι ελληνοαυστραλοί τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο - Δεν μας χρειάζονται τέτοιοι επιστήμονες, λένε

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα ευρύ πλάνο δράσης, το λεγόμενο "action plan" στη διπλωματική γλώσσα, ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ιράν

Ένα ευρύ πλάνο δράσης, το λεγόμενο "action plan" στη διπλωματική γλώσσα, ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ιράν άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά στην Τεχεράνη στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Ιράν. Όπως ο ίδιος εξήγησε σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ τζαβάντ Ζαρίφ το πλάνο αυτό, όπως ελπίζουν οι δύο πλευρές, θα είναι έτοιμο ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
στην παρουσίαση του βιβλίου: 
"ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ"

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εχει διπλές ευθύνες η Αγκυρα για το  προσφυγικό
Σάββας Καλεντερίδης
Την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές, η Τουρκία συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπου θα συζητηθεί το προσφυγικό, που ταλανίζει την Ε.Ε. και την ωθεί σε ρυθμίσεις οι οποίες πλήττουν τα συμφέροντα της Ελλάδας όσον αφορά τις τροποποιήσεις της Σένγκεν και τις παραχωρήσεις, όπως η τριμερής μεταξύ Γερμανίας - Ελλάδας - Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Αντώνης Λιάκος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση κατά Εβραίων και Βούλγαρων - Χαρακτηρίζει εθνικιστές τον Μίκη και τον Ρίτσο

Διαβάστε το ολόκληρο...

  Σάλος από την παρέμβασή του μετά τη Σύνοδο  
Ανδρέας Μπελεγρής
«Κατέβασε» τα επίμαχα tweets από τον ξενόγλωσσο λογαριασμό του μετά την παρέμβαση Νταβούτογλου: «Αλέξη, ας εστιάσουμε στα θετικά» - Το... «γύρισε» αμέσως μετά ο πρωθυπουργός, αφού τα διέγραψε, και σχολίασε:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προκειμένου να σταματήσει η διέλευση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους - «Το παιχνίδι έχει αλλάξει. Ως εδώ. Τα σύνορα πρέπει να σφραγιστούν», είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα Να κλείσει τα σύνορά της με τη Συρία ζητά από την Τουρκία ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να σταματήσει η διέλευση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους αλλά και η διακίνηση λαθραίου πετρελαίου, το οποίο αποτελεί την βασική πηγή για την χρηματοδότηση της οργάνωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Με συνεχή χαμόγελα και χαριεντισμούς συνεχίζεται στη Λευκωσία το πήγαινε-έλα με “πρωταγωνιστές” το τρίο Αναστασιάδη-Ακιντζί-Άιντα (και των παρατρεχάμενών τους), ενισχυόμενο με επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων από όλες τις γωνιές του κόσμου, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να παίρνει σειρά και, στον μήνα, να τον ακολουθεί και ο ομόλογός του από την …Κίνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τι είπε σε Ιρανό αξιωματούχο ο Σύρος πρόεδρος

Φέρεται να είπε πως η στρατιωτική υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα του από το Ιράν και τη Ρωσία έχει ωθήσει τα εχθρικά κράτη, «να αυξήσουν τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό των τρομοκρατών»
Ότι οι αντίπαλοί του έχουν αυξήσει τη χορήγηση όπλων και την οικονομική υποστήριξη προς τους αντάρτες υποστηρίζει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός - Εντός της ημέρας θα αποδοθεί στη Ρωσία

Ρώσος διπλωμάτης θα μεταβεί σήμερα μαζί με εκπρόσωπο του τουρκικού στρατού στην τουρκική περιοχή Χατάι, στα συριακά σύνορα, όπου θα παραδοθεί η σορός Η σορός του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε την Τρίτη από την τουρκική πολεμική αεροπορία μεταφέρθηκε στην Τουρκία και θα παραδοθεί στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Διαβάστε το ολόκληρο...


REUTERS/RUBEN SPRICH
Τα γερμανικά Tornado θα σταθμεύσουν πιθανότατα στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Με 1200 στρατιώτες και έξι αεροσκάφη τύπου Tornado θα συμμετάσχει η Γερμανία στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Οι γερμανικές δυνάμεις, που θα αναλάβουν κυρίως αποστολές αναγνώρισης, αναμένεται να μεταβούν στην περιοχή αμέσως μετά την σχετική έγκριση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, η οποία εκτιμάται ότι θα δοθεί πριν από το τέλος του έτους.
«Από στρατιωτική άποψη, θα χρειαστούν περί τα 1200 άτομα για τη λειτουργία αεροσκαφών και πλοίων» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag» ο αρχηγός των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Φόλκερ Βίκερ και επισημαίνει ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή συμμετοχή της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μιλά στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.
Ιστορική μέρα για την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην Ε.Ε. χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τη Σύνοδο της Άγκυρας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, κάνοντας λόγο μια νέα αρχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με φόντο την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 απο τα τουρκικά F16, Kίεβο και Αγκυρα προχωρούν σε συμφωνία για συνεργασία όσον αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το Γραφείο Τύπου της ουκρανικής κρατικής αμυντικής εταιρείας Ukroboronprom.

Ο αναπλ. γενικός διευθυντής της Ukroboronprom Ντενίς Γκουράκ, υπεύθυνος για την διεθνείς οικονομικές δραστηριότητες, δήλωσε πως η εταιρεία υιοθέτησε νέα πολιτική για την προσέλκυση επενδύσεων στο αμυντική βιομηχανία του κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιούλια Κρίμοβα, ειδικά για τη RBTH
Η Κριμαία βυθίστηκε πλήρως στο σκοτάδι εξαιτίας του σαμποτάζ στη γραμμή ηλεκτροδότησης από Ουκρανούς εξτρεμιστές τη νύχτα της 22 Νοεμβρίου.
Ηλεκτρική ενέργεια έχει πάψει να φτάνει από την Ουκρανία, στα δίκτυα της οποίας η χερσόνησος είναι συνδεδεμένη από τη σοβιετική εποχή. Πώς ζουν τα δυο εκατομμύρια των κατοίκων της Κριμαίας χωρίς ηλεκτρικό; 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης
Εμελλε να το δούμε και αυτό. Υπουργός της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα ο επί των Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης, να αγνοεί ότι νόμος που ψήφισε μόλις προ μηνός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπει να χωρίσει την ηγεσία του ΟΑΣΑ σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Με συνέπεια να εξελιχθεί σε πρωτοφανές φιάσκο στη Βουλή ο διορισμός των προσώπων που είχε ο ίδιος επιλέξει για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ηγέτης του συριακού YPG, Σαλίχ Μουσλίμ, ο οποίος ζει σήμερα στην Τουρκία, έχει προδώσει τα ιδεώδη του Αμπντουλάχ Οτζαλάν και συμμάχησε με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Προτίθεται να συμμετάσχει στο σχέδιο αποικιοποίησης της Βόρειας Συρίας και εκδίωξης 10 εκατομμυρίων Κούρδων της Τουρκίας σε αυτή τη νέα χώρα.

του Τιερί Μεϊσάν

Διαβάστε το ολόκληρο...

O Ελτσί αποτελούσε αντικείμενο διώξεων επειδή είχε δηλώσει στην τηλεόραση στα μέσα Οκτωβρίου πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που ηγείται της κουρδικής εξέγερσης στην Τουρκία από το 1984, «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί, σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς ενόπλων όπως δήλωσαν νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.
Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έκανε μία δήλωση στους δημοσιογράφους, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παναγιώτης Ήφαιστος
Είναι αμφίβολο, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, κατά πόσο τους δύο αιώνες ανεξαρτησίας το νεοελληνικό κράτος είχε Ελληνική εξωτερική πολιτική. Για να μην θυμηθούμε τις παρελάσεις των «κομμάτων» με ξένες σημαίες στον μεσοπόλεμο μπορούμε να θυμηθούμε τον εμφύλιο πόλεμο για λογαριασμό ξένων, την αξιοθρήνητη μετά-εμφυλιακή φάση μέχρι και το

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Κρεμλίνο διαθέτει πληροφορίες και στοιχεία για τον ρόλο και τα συμφέροντα του γιού του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, στο παράνομο εμπόριο πετρελαίου από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους:

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικό F-16, ήταν μια «πράξη εκδίκησης»της Αγκυρας στην Μόσχα για τις καταστροφές των πετρελαϊκών βάσεων της Συρίας που είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους αλλά και για τον βομβαρδισμό του κονβόι φορτηγών το οποίο μετέφερε πετρέλαιο που εμπορεύονται παράνομα οι τζιχαντιστές στην Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λεονίντ Χομέρικιειδικά για τη RBTH
Οικονομικά μέτρα και ταξιδιωτική οδηγία. Τα πρώτα αντίποινα της Μόσχας στην Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στη Συρία.
Η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα περιορίσει την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων στη χώρα και κάλεσε τους τουρίστες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία. Ωστόσο, σύμφωνα με ρώσους εμπειρογνώμονες, η διάρρηξη των οικονομικών σχέσεων μπορεί να αποβεί επώδυνη και για τις δύο χώρες. Ειδικότερα στον κλάδο του εμπορίου αγροτικών προϊόντων, τη στιγμή που Τουρκία είναι ο κυριότερος προμηθευτής της Ρωσίας σε εσπεριδοειδή και τομάτες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σεργκέι Λαβρόφ. Φωτογραφία EPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Δεν θα συναντήσει τον Μουσταφά Ακιντζί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την επίσκεψη του την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο. Ο λόγος της ματαίωσης της συνάντησης αφορά την επιμονή του κ. Ακιντζί να πραγματοποιηθεί στα κατεχόμενα, στη λεγόμενη προεδρική κατοικία και η Μόσχα διαμήνυσε πως δεν θα ήθελε να δοθούν λανθασμένα μηνύματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Πρωτότυπο κείμενο:  Le voile n’est pas moins grave que l’excision
ΑΠΟΔΟΣΗ: Μαρία Παπαδοπούλου

Στο Ιράν, η Chahdortt Djavann φόρεσε για δέκα χρόνια τη μαντήλα.
Ήταν αυτό ή θάνατος. Το ότι την αποδέχονται στη Γαλλία, θυμώνει τη συγγραφέα.
Η Chahdortt Djavann, νέα ευαίσθητη τριανταπεντάχρονη γυναίκα, όταν έφτασε στη Γαλλία από το Ιράν πριν από δώδεκα χρόνια, βούτηξε την πένα της σε όξινο μελάνι για να γράψει το "Bas les Voiles". (Κάτω οι μαντήλες).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πώς μια μη πολιτική ιδεολογία έγινε πολιτική δύναμη

Στον απόηχο του βομβαρδισμού του ρωσικού [πολιτικού] αεροπλάνου στο Σινά [1] και των επιθέσεων στο Παρίσι [2], το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (επίσης γνωστό ως ISIS [3]) φαίνεται αποφασισμένο για αντιπαράθεση με την Δύση. Οι λεπτό-προς-λεπτό δηλώσεις της οργάνωσης, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βίντεο φαίνεται να προσφέρουν μια πλημμύρα συγκλινουσών πληροφοριών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο με την άφιξη των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία ανέβασε χθες στο κανάλι του στο YouTube το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, τα S-400 έχουν ήδη παραδοθεί και άρχισαν την εκτέλεση στρατιωτικού καθήκοντος κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με την απαράδεκτη αυτή ενέργεια η τουρκική ηγεσία τάχθηκε ουσιαστικά στο πλευρό των τζιχαντιστών, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ο Λαβρόφ ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλεξέι Τιμοφέιτσεφ, Εκατερίνα Τσουλκόβσκαγια, RBTH 
Αναλυτές εκτιμούν ότι οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας θα ψυχρανθούν πολύ, τουλάχιστον στο προσεχές διάστημα.
Ρωσία, Μόσχα, 24 Νοέμβρη. Διαδήλωση διαμαρτυρίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24, 1 χλμ μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας στη συριακή Λαττάκεια. Πηγή: Artem Korotaev / TASS

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τους ελέγχους της στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία, επικαλούμενη παραβιάσεις των υγειονομικών κανόνων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας, δύο ημέρες μετά τη συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού το οποίο καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επικαλείται τον υπουργό Γεωργίας Αλεξάντρ Τκατσόφ που κάνει λόγο για «επανειλημμένες παραβιάσεις των ρωσικών κανονισμών από τους τούρκους παραγωγούς», οι οποίες μπορεί να αφορούν το 15% των γεωργικών προϊόντων που εισάγονται στη χώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Meet The Man Who Funds ISIS: Bilal Erdogan, The Son Of Turkey's President
Ο Μπιλάλ Ερντογάν, με "συνεταίρους" του τζιχαντιστές στη "μπίζνα" με το πετρέλαιο των τρομοκρατών
By Tyler Durden

Διαβάστε το ολόκληρο...

FORMER NATO COMMANDER: ‘TURKEY IS SUPPORTING ISIS’

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Κάφιρ (κάφρος) στα αραβικά σημαίνει άπιστος. Στα ελληνικά σημαίνει βλάκας και άξεστος. Δυστυχώς οι οπαδοί της τυφλής εναντίωσης προς ό,τι αντιπροσωπεύει η Δύση, που τους δίνει ακριβώς το δικαίωμα της αντίθετης γνώμης, αγκαλιάζουν αυτό ακριβώς που δεν καταλαβαίνουν. Και δικαιολογούν έτσι τον χαρακτηρισμό του κάφιρ και στις δύο γλώσσες.
Οι επιθέσεις έτσι που κατευθύνθηκαν εναντίον μου, για το άρθρο μου σχετικά με τους μουσουλμάνους, από τους οπαδούς της άγνοιας δικαιολογούν απόλυτα τις ανησυχίες μου. Είμαστε φαίνεται καταδικασμένοι να υποστούμε τις συνέπειες της ανόητα ανεκτικής μας στάσης. Προσπαθούμε, με βάση τις δικές μας αξίες της ανοχής και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βαλεντίν Βασιλέσκου*
Ένα ρωσικό  αεροπλάνο Su-24 καταρρίφθηκε σε συριακό έδαφος ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα από ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 C, με έναν πύραυλο αέρος-αέρος AIM-120 AMRAAM, που έχει ακτίνα δράσης πέρα ​​από το οπτικό πεδίο (70-105 km). Η επίθεση κατά του αεροπλάνου Su-24 συνέβη μετά από μια αποστολή βομβαρδισμού στόχων στο έδαφος του κυβερνείου της Λατάκειας στη Συρία, κατά την επιστροφή του στην αεροπορική βάση του Hmeimim. Στην περίπτωση αυτή, παραβιάστηκαν σοβαρά το δίκαιο και οι διεθνείς συμβάσεις για το διεθνές εναέριο χώρο, τα οποία έχει επικυρώσει η Τουρκία. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

REUTERS/ERIK DE CASTRO

Η κυβέρνηση του Καναδά θα δαπανήσει περίπου 510 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα έξι χρόνια για την αεροπορική μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία, τη Συρία και την Ιορδανία και για την μετεγκατάσταση τους μέσα στη χώρα.
Η ανησυχία της κοινής γνώμης για θέματα δημόσιας ασφάλειας, μετά από τις επιθέσεις στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνετέλεσαν στην απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση του Καναδά να καθυστερήσει την άφιξη στη χώρα 25.000 Σύρων προσφύγων, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το τέλος του έτους, παραδέχθηκε την Τετάρτη ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Χακάν Ακσάι*
 Είμαι στη Μόσχα. Έκπληκτος, λυπημένος και θυμωμένος. Η χθεσινή είναι η μέρα που τα έκαναν μούσκεμα. Χθες, σκοτείνιασε ξαφνικά η αντίληψη περί Τουρκίας στη Ρωσία. Η Τουρκία έγινε η χώρα που προκαλεί τα περισσότερα ερωτήματα, που επικρίνεται και προκαλεί το μεγαλύτερο θυμό.
Η Τουρκία κατέρριψε χτες ένα ρωσικό αεροσκάφος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, μόλις μια μέρα μετά την κατάρριψη του μαχητικού από τουρκικά F-16, βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή 20 φορτηγών, της τουρκικής "ανθρωπιστικής" οργάνωσης ΙΗΗ, μόλις η αυτοκινητοπομπή πέρασε από το τουρκικό στο έδαφος της Συρίας.
Από την αεροπορική επίθεση έγινε κοντά στην πόλη Αζέζ, του Χαλεπίου και από αυτήν έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα, δέκα τραυματίστηκαν, ενώ τα 20 φορτηγά καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

President Recep Tayyip Erdoğan on Tuesday seemingly validated claims previously made by critics who alleged that the Turkish government was sending weapon-filled trucks to radical groups in Syria by sarcastically asking, “So what if the MİT [National Intelligence Organization] trucks were filled with weapons?”

Διαβάστε το ολόκληρο...


Αυτές τις μέρες, μερικές δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είχαν μετοχές των ελληνικών τραπεζών, είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται. Όχι να μειώνεται, όχι να «κουρεύεται», αλλά να διαγράφεται, να μηδενίζεται.

Διαβάστε το ολόκληρο...

COLUMBIA UNIVERSITY
IN THE CITY OF NEW YORK
INSTITUTE FOR THE STUDY OF HUMAN RIGHTS 
Research Paper: ISIS-Turkey Links
By David L. Phillips 
Introduction
Is Turkey collaborating with the Islamic State (ISIS)? Allegations range from military cooperation and weapons transfers to logistical support, financial assistance, and the provision of medical services. It is also alleged that Turkey turned a blind eye to ISIS attacks against Kobani.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Ράπτη
Περισσότερο από ό,τι πρόκειται να κάνει ή να μην κάνει ο Vladimir Putin, σε απάντηση προς την κατάρριψη του ρωσικού Suhoi-24 από τουρκικά F-16 στην μεθόριο Συρίας-Τουρκίας, έχουν τη σημασία τους όσα επέλεξε να πεί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού θα υπονομεύσει την όποια προσπάθεια για εξεύρεση λύσης για τη Συρία. Ο «συνωστισμός» στον εναέριο χώρο της Συρίας, οι συμμαχίες στο έδαφος και γιατί το "παιχνίδι" γίνεται όλο και πιο περίπλοκο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πώς ο ισλαμικός βόρβορος στρατολογεί νέους ανθρώπους, τους οποίους, αφού ισοπεδώνει ψυχολογικά, τους στέλνει να πεθάνουν σκορπώντας τον θάνατο. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.
Χάρη σε έναν παλιό φίλο, σπουδαίο ρεπόρτερ σε μεγάλη βελγική εφημερίδα, κατάφερα την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, όχι χωρίς κίνδυνο, να συναντήσω για λίγο μία συντετριμμένη μητέρα, την Φατίμα Χανεφί, της οποίας ο 20χρονος γιος Μπιλάλ ήταν ένας από τους καμικάζι που εξερράγη κοντά στο γήπεδο Σταντ ντε Φρανς, στο Παρίσι. «Είχα χάσει τα ίχνη του εδώ και τρεις μήνες», λέει η χαροκαμένη μάνα και αναγνωρίζει ότι το παιδί της είχε μπλέξει άσχημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Το τουρκικό βαθύ κράτος αποκαλύπτεται
Στη φωτογραφία, μέσα στον κύκλο, ο παρουσιαζόμενος ως "τουρκομάνος υποδιοικητής" της 2ης Παράκτιας Μεραρχίας Τουρκομάνων, στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η νομαρχία Αντιόχειας-Χατάι και η ΜΙΤ
του Σάββα Καλεντερίδη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημοσιεύτηκε μια μέρα πριν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, στις 23/11/15 - 2:40 μ.μ. Eastern European Time
Στρατηγικής σημασίας ήττα υπέστη η Τουρκία στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του Άσαντ, με την αεροπορική υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ανακατέλαβαν το όρος Τουρκμένταγι, την επαρχία Μπαγίρνταγι και την ευρύτερη περιοχή, η οποία θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Λατάκειας αλλά και της πόλης Ιντλίμπ, που βρίσκεται ακόμα στα χέρια των ισλαμιστών και των πρακτόρων της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο μέγας διεθνής απροσάρμοστος που η γεωγραφία έταξε να βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη ίσως περιοχή στον πλανήτη την τρέχουσα συγκυρία, βάζει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή, με σκοπό να διασωθεί, ποντάροντας στη συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ, τους συμμάχους του στο οποίο δεν τους σεβάστηκε διόλου σε διάφορες περιστάσεις της πρόσφατης Ιστορίας…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με βάση δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας, που υπηρετεί στην Πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα, όπου του επιδόθηκε διάβημα δαμαρτυρίας για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικό F-16.

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, η Ρωσία δηλώνει ότι "δεν θεωρούμε φιλική την στάση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στα ρωσικά αεροσκάφη" και συμπλληρώνει ότι "εξετάζονται οι επιλογές για την

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η σκυτάλη περνά πλέον στο διπλωματικό πεδίο μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους, τονίζει η Stratfor. Ουάσινγκτον και Άγκυρα είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ατυχήματος από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εμπλοκής. Οι τουρκικοί σχεδιασμοί για τη Β. Συρία.


Ρωσικό μαχητικό τύπου Su-24 Fencer καταρρίφθηκε κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top