Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ένας πολιτικός γνωστός για την αντιμεταναστευτική ρητορική του

Ο Φίτσο κάλεσε τα 28 κράτη-μέλη να σταματήσουν άμεσα το κύμα των προσφύγων που φτάνουν στους κόλπους της ΕΕ - Η Σλοβακία έχει προσφύγει (όπως και η γειτονική της Ουγγαρία) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του συστήματος των ποσοστώσεων για την αναδιανομή των προσφύγων







«Τελετουργική αυτοκτονία» χαρακτήρισε σήμερα την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το προσφυγικό ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, καλώντας τα 28 κράτη-μέλη να σταματήσουν άμεσα το κύμα των προσφύγων που φτάνουν στους κόλπους της.

«Έχω την αίσθηση ότι πλέον στην Ε.Ε. προχωρούμε σε μια τελετουργική αυτοκτονία», είπε χαρακτηριστικά στην τσεχική εφημερίδα Pravo ο 51χρονος πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ο οποίος γνωστός για την αντιμεταναστευτική ρητορική του.

Ο κ. Φίτσο, του οποίου το κόμμα θεωρείται το φαβορί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία τον Μάρτιο, πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να βάλει ως προτεραιότητα να σταματήσει το κύμα των «παράνομων μεταναστών».

«Η Ευρώπη θα αυτοκτονήσει αν περιμένει να αναλάβει δράση, όπως αναμένεται, η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή προς τα τέλη του 2016 ή το 2017», υπογράμμισε ο κ. Φίτσο, προσθέτοντας ότι η Σλοβακία διαθέτει 300 αστυνομικούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να φυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει προσφύγει (όπως και η γειτονική της Ουγγαρία) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του συστήματος των ποσοστώσεων για την αναδιανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών - μελών της Ε.Ε.. Κατά τον Φίτσο, το σύστημα αυτό έχει αποδειχθεί «ένα απόλυτο φιάσκο».

«Αν κάποιος, στη βάση προσωρινών ή μονίμων ποσοστώσεων, μας επιβάλει να εισαγάγουμε 50.000 ανθρώπους με εντελώς διαφορετικά από τα δικά μας έθιμα και θρησκεία - και αυτοί είναι στην πλειονότητά τους νεαροί άνδρες - δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να τους ενσωματώσουμε. Είναι απλώς αδύνατο», κατέληξε.
Πρώτο Θέμα

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top