Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

REUTERS/BASSAM KHABIEH
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι αντίστοιχα, έστειλαν «μήνυμα» στον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν Ντε Μιστούρα να ορίσει ακριβή ημερομηνία έναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών του συριακού καθεστώτος με τη συριακή αντιπολίτευση.
Οι συνομιλίες είχε προγραμματιστεί αρχικώς να αρχίσουν εντός της ημέρας, ωστόσο «αγκάθι» παραμένει η άρνηση της συριακής αντιπολίτευσης να προσέλθει χωρίς το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ να άρει την πολιορκία περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες, καθώς και χωρίς να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από τα αεροσκάφη της ρωσικής και της συριακής πολεμικής αεροπορίας.






Η Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Σαουδική Αραβία και κυρίως με την Τουρκία, τις δύο χώρες που υποστηρίζουν ενεργότερα τη συριακή αντιπολίτευση, θέλει να εμπλέξει στις συνομιλίες, ως εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας, οι οποίες ελέγχονται από το συριακό παρακλάδι του PKK, PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης).
Η συριακή αντιπολίτευση, ωστόσο, κατηγορεί το PYD για σχέσεις με το καθεστώς Άσαντ και δε δέχεται κάτι τέτοιο.
Οι δε ΗΠΑ, αν και θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, στηρίζουν, όπως και η Ρωσία, το PYD, καθώς αυτό έχει δώσει σημαντικές μάχες ενάντια στον κοινό εχθρό όλης της διεθνούς κοινότητας, τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
naftemporiki.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top