Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Προσφέρεται δεύτερη ευκαιρία σε κυβερνώντες και συνοδοιπόρους να αποδεχθούν λύση τουρκική
Ενώ καταρρέουν όλα τα ψευδοεπιχειρήματα της Κυβέρνησης και των δύο συνοδοιπόρων της, για την «καλύτερη ευκαιρία λύσης του Κυπριακού», ενώ οι δηλώσεις Ερντογάν και οι θέσεις Ακιντζί αποδεικνύουν καθημερινά την αδιάλλακτη εμμονή της τουρκικής πλευράς στις διαχρονικές διχοτομικές θέσεις της, η Κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε μία ριζική αναθεώρηση της πολιτικής της στο Κυπριακό, σπαταλάται σε ανακάλυψη νέων πολιτικά βλακωδών και ανιστόρητων «επιχειρημάτων» για τη διατήρηση των ψευδαισθήσεών της.



Ακούσαμε προχθές, από τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη να πανηγυρίζει σχεδόν, επειδή, κατά την εκτίμησή του, το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα διεθνώς θα την υποχρεώσει να κλείσει ένα, λύοντας το Κυπριακό. Εν ολίγοις, εξωραϊσμός της Τουρκίας και συνέχιση της καλλιέργειας ψευδαισθήσεων, παντός καιρού. Και σε καλές και σε κακές στιγμές της Τουρκίας. Όταν η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα, οι κυβερνώντες μάς λέγουν ότι η Άγκυρα, απελευθερωμένη από προβλήματα, επικεντρώνεται περισσότερο στη λύση του Κυπριακού. Αν πάλιν η Τουρκία έχει προβλήματα και βρίσκεται σε δυσχερή θέση, και πάλιν είναι υποχρεωμένη να λύσει το Κυπριακό, για να κλείσει πληγές και ρωγμές στο εσωτερικό της και στις διεθνείς της σχέσεις.

Εν πρώτοις, η ιστορία διδάσκει πως κάθε φορά που η Τουρκία αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα συνηθίζει να τα εξάγει, με επιθετικές ενέργειες κατά των γειτόνων της και καλλιέργεια φανατισμού μεταξύ του λαού της κατά των γειτόνων της. Αυτήν τη φορά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το κουρδικό στοιχείο της Τουρκίας προσπαθεί να το εξαγάγει με καλλιέργεια του εδάφους μίας επιθετικής ενέργειας κατά της Συρίας. Στην ιστορία του τουρκικού έθνους, υπάρχουν δεκάδες προβοκατόρικες ενέργειες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος ως πρόσχημα επίθεσης κατά των μειονοτήτων μέσα στην Τουρκία, αλλά και για καλλιέργεια φανατισμού του τουρκικού όχλου κατά γειτονικών κρατών. Θυμηθείτε την έκρηξη στο σπίτι όπου έζησε ο Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τι επακολούθησε...

Δεύτερο: Την Τουρκία, αυτή τη στιγμή, το τελευταίο πρόβλημα που την ενδιαφέρει είναι το Κυπριακό. Για την Τουρκία το Κυπριακό έχει λυθεί επί του εδάφους και η λύση είναι η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής. Δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με ένα πρόβλημα, ήδη λυμένο, κατά τη δική της θεώρηση. Όπως είχε πει και ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, στην ομιλία του στην εκδήλωση των 40 χρόνων της «Σημερινής», ακόμη και αν η Τουρκία θέλει να λύσει το Κυπριακό, σήμερα, θα το λύσει στους δικούς της άξονες. Συμφωνούμε απόλυτα. Και ας σπεύσει, αν είναι έτοιμος, ο κ. Κασουλίδης να υπογράψει λύση τουρκική. Έχει το θάρρος να το πει και πολύ περισσότερο να το κάνει;

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν η Τουρκία θέλει να λύσει σήμερα το Κυπριακό. Το θέμα είναι πώς θέλει να το λύσει. Και αυτό που φορτικά τονίζει κάθε μέρα αυτή η εφημερίδα και οι αρθρογράφοι της, και επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων, των γεγονότων και της ιστορίας, είναι ότι η Τουρκία θέλει διζωνική λύση δύο κρατών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών (Δήλωση Αμπντουλάχ Γκιουλ). Θέλει λύση η οποία να θέτει την ταφόπετρα πάνω από την εκλιπούσα, για την ίδια, από το 1963, Κυπριακή Δημοκρατία.

Να νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής. Να μετατρέπει τον κυπριακό Ελληνισμό σε κοινότητα. Θέλει λύση με αμιγές τουρκικό ισλαμικό κράτος στον Βορρά, με απόλυτη πλειοψηφία πληθυσμού και γης, με τουρκικές εγγυήσεις, με παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο. Λύση την οποία εύκολα και ανώδυνα θα μπορέσει να ανατρέψει τη στιγμή που κρίνει πρόσφορη, για να προχωρήσει στην τουρκοποίηση ολόκληρης της νήσου.

Εμπρός, κύριε Κασουλίδη. Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν. Προχωρήστε να υπογράψετε τέτοια λύση και πείτε στον κυπριακό Ελληνισμό (όπως είπατε και το 2004), ότι, αν δεν την αποδεχθεί, θα ακολουθήσει νέα Μικρασιατική Καταστροφή. Ακούσατε τι είπε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης; Ότι η λύση Ανάν ήταν η λύση που ήθελε η Τουρκία. Και εσείς την υποστηρίξατε. Τώρα σας προσφέρεται δεύτερη «ευκαιρία», να πράξετε το ίδιο...

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/309727/spefsate-k-kasoulidi-opos-to-2004

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top