Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κεντρική φωτο από τιμητική διάκριση που παρέλαβε για λογαριασμό του πατέρα της από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας η Νάνσι Χόρτον στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών 2012».
Στο ασθενοφόρο που τη μετέφερε από το σπίτι της στη Βούλα στο νοσοκομείο απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών η Νάνσι Χόρτον, η μικρότερη κόρη του Τζορτζ Χόρτον που «στάθηκε» στους Μικρασιάτες μετά την Καταστροφή το 1922 όσο κανένας άλλος.



Στην καταστροφή της Σμύρνης η Χόρτον ήταν 10 ετών και βρισκόταν στην Ελλάδα.

Τρία χρόνια η Νάνσι, γόνος του γάμου του Χόρτον με την τρίτη, Ελληνίδα, σύζυγό του Αικατερίνη Σακοπούλου, ήταν καθηλωμένη από βαρύ εγκεφαλικό.
Ζούσε μόνη της καθώς δεν είχε παντρευτεί και δεν είχε παιδιά.


Η Νάνσι Χόρτον, που έγραφε ποίηση εμπνευσμένη από την Ελλάδα, επιχειρούσε να κρατήσει ζωντανό το έργο του πατέρα της, ο οποίος βοήθησε να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στο να γίνουν γνωστές οι φρικαλεότητες των Τούρκων κατά των χριστιανών· η έκθεση Χόρτον περιέγραφε τα γεγονότα όπως συνέβησαν φωτίζοντας μια από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του mikrasiatis.gr, η νεκρώσιμος ακολουθία για τη Νάνσι Χόρτον θα τελεστεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία, στις 11:00, και η σορός της θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

http://www.pontos-news.gr/article/147126/pliris-imeron-efyge-apo-ti-zoi-i-nansi-horton-kori-toy-filellina-amerikanoy-presvi 

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top