Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN), στην οποία μετέχουν οι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, θα δεχτεί "υπό όρους" την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία συμφωνήθηκε από τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το προσεχές Σάββατο.




Η HCN "δέχεται να απαντήσει θετικά στις διεθνείς προσπάθειες που στοχεύουν στην επίτευξη εκεχειρίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η δέσμευσή της αυτή γίνεται υπό τον όρο ότι θα τερματιστεί η πολιορκία των συριακών πόλεων, θα απελευθερωθούν οι κρατούμενοι, θα σταματήσουν οι βομβαρδισμοί αμάχων και θα παραδοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της HCN, η οποία συνεδρίασε σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η εκεχειρία θα πρέπει "να ανακοινωθεί ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές".
Ο επικεφαλής της, ο Ριάντ Χιτζάμπ, είπε ότι έχει αμφιβολίες για το κατά πόσο το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι σύμμαχοί του "θα δεσμευτούν να σταματήσουν τις εχθρικές ενέργειές τους".
Με βάση την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα ΗΠΑ και Ρωσία, η εκεχειρία θα τεθεί σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της 27ης Φεβρουαρίου (Σάββατο) ώρα Δαμασκού. Οι εμπόλεμες πλευρές έχουν διορία μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου για να γνωστοποιήσουν στις ΗΠΑ ή στη Ρωσία ότι θα εφαρμόσουν την εκεχειρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.capital.gr/story/3106093

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top