Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Με τον Άντη Λοΐζου

Μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες της 22ας τρέχοντος, διεφάνη ακόμη μια φορά ότι η Ευρώπη είναι πολύ τρωτή στην τρομοκρατία. Το τραγικό όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθεύδουν και ξυπνούν επ’ ολίγον μετά από κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Το χειρότερο όμως είναι η έλλειψη στρατηγικής και η μεγάλη υποκρισία που επιδεικνύεται. Και εξηγούμαι:

1. Γιατί κανένας δυτικός ηγέτης δεν επέρριψε και ούτε επιρρίπτει ευθύνες στους πάτρωνες και χρηματοδότες του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ;

2. Ενώ είναι γνωστές οι απαγορεύσεις που υπάρχουν στη Σαουδική Αραβία και άλλες Αραβικές χώρες, σ' ό,τι αφορά την εκδήλωση των χριστιανικών πεποιθήσεων από χριστιανούς, τη δυνατότητα οδήγησης μηχανοκινήτου μέσου από γυναίκες, την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από μη μουσουλμάνους, τα φρικτά και απάνθρωπα ποινικά μέτρα (δημόσιους ακρωτηριασμούς, μαστιγώσεις, αποκεφαλισμούς) για αδικήματα, τους περιορισμούς ελευθεριών στις γυναίκες και την ελευθερία έκφρασης, επί τούτων ούτε ο Ομπάμα αλλά ούτε κανένας δυτικός ηγέτης άσκησε ή ασκεί κριτική. Αντίθετα, ο Ομπάμα είπε προχθές στον Ραούλ Κάστρο για περισσότερες ελευθερίες στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα, που δεν ασκεί τρομοκρατία.

3. Είναι γνωστός σε όλη την υφήλιο ο επαίσχυντος ρόλος της τουρκικής κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών της στην αποστολή στην Ευρώπη των προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία. Δυστυχώς, κανένας δυτικός ηγέτης δεν μίλησε κατά της Τουρκίας που είναι μια χώρα με στυγνό, υποτιθέμενα «δημοκρατικό» καθεστώς, που ελέγχει τα πάντα αλλά δεν μπορεί να συλλλπους της.κ την εντάβει τους δουλεμπόρους, οι οποίοι στρατολογούνται από τις μυστικές της υπηρεσίες για μεταφορά προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και τη λοιπή Ευρώπη.

4. Ενώ οι πρόσφυγες είναι προϊόν του πολέμου στη Συρία, όλως εκπληκτικώς εκτός από Σύρουςλπους της.κ την εντ υπάρχουν Αφγανοί, Ιρανοί, Ιρακινοί, Νιγηριανοί, Σομαλοί, τους οποίους η Τουρκία φορτώνει στην Ευρώπη και η τελευταία την ανταμείβει με δισεκατομμύρια και ανοίγει ενταξιακά κεφάλαια για να την εντάξει στους κόλπους της.

5. Η ΕΕ είναι μόνο μια οικονομική ένωση ιδιοτελών συμφερόντων με μειωμένες αξίες, στην οποία το κάθε μέλος ενδιαφέρεται μόνο για οικονομικά οφέλη και τίποτε άλλο (αυταπόδεικτη η οικονομική κρίση και η μηδενική αλληλεγγύη των κρατών).

6. Η έλλειψη στρατηγικής στην ΕΕ σε όλο της το μεγαλείο αποκαλύφθηκε στο προσφυγικό πρόβλημα του πολέμου στη Συρία και όχι μόνο, όπου μια ΕΕ με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εντός ΝΑΤΟ και με σύμμαχο τις ΗΠΑ αδυνατεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί, και εξαρτάται άμεσα από την Τουρκία, η οποία ενεργεί εκβιαστικά.

7. Οι τραγικές και οδυνηρές συνέπειες του προσφυγικού προβλήματος στην Ευρώπη θα μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου και τις όλο και πιο πολύ αυξανόμενες απαιτήσεις, με κορύφωση τις απαιτήσεις σε ανοικοδόμηση τεμενών, θρησκευτικών σχολών και την μη αφομοίωσή τους στις ευρωπαϊκές χώρες.

8. Ένας άλλος παράγοντας, ο οποίος εξωθεί ιδιαίτερα τους αφρικανικούς λαούς στη μετανάστευση, είναι η αλλαγή στις κληματολογικές συνθήκες των χωρών τους.

9. Η τρομοκρατία που μαστίζει σήμερα την Ευρώπη διαφέρει από άλλες προγενέστερες μορφές τρομοκρατίας, που είχαν συγκεκριμένους στόχους. Αυτή η τρομοκρατία είναι τυφλή, χρησιμοποιεί ανθρώπους-βόμβες και λέγεται ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτή η μορφή τρομοκρατίας εκμεταλλεύεται δύο πλεονεκτήματα της Ευρώπης, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση ενεργούν αρνητικά και μετατρέπονται σε αδυναμίες της ΕΕ.

Το δημοκρατικό πολίτευμα των ευρωπαϊκών κρατών και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέλος, το τραγικό στην όλη υπόθεση απ’ όσους αρχηγούς κρατών μίλησαν προχθές 22 Μαρτίου, μόνο ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι την αποκάλεσε ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, οι άλλοι αξιολύπητοι στρουθοκαμήλιζαν.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/03/blog-post_998.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top