Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Άγκυρα: Η ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ προχωρά κανονικά και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό σημείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν. «Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες και συνεχίζονται, βάσει των όρων που έχει θέσει η Τουρκία. Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωσή τους.




Νέες επαφές προγραμματίζονται για το εγγύς μέλλον. «Μετά από μια τελική συμφωνία σχετικά με τις αποζημιώσεις και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας και η πλήρης ομαλοποίηση των σχέσεων», είπε ο Τούρκος εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως η «ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και τα παλαιστινιακά εδάφη είναι ζωτικής σημασίας θέμα για την Τουρκία».
Στο μεταξύ, στις 8 Απριλίου, συναντήθηκαν στο Λονδίνο αντιπροσωπείες Τούρκων και Ισραηλινών. Η επόμενη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών είχε προγραμματισθεί για σήμερα, αλλά παραμένει άγνωστο αν τελικά έγινε. Σε κάθε περίπτωση η επαναπροσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας, ακόμα και αν τελικά υπάρξει, θα είναι ευκαιριακή, με γνώμονα κυρίως τις εξελίξεις στη Συρία και την εμπλοκή του Ιράν στη Μέση Ανατολή.
Ουδείς αναμένει την παλαιά εγκαρδιότητα μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η ισραηλινή πλευρά αντιμετωπίζει, όχι άδικα, με επιφύλαξη το καθεστώς Ερντογάν. Σημειώνεται συναφώς ότι το Ισραήλ, ούτε τοποθετείται ούτε και αναφέρεται δημόσια στις συζητήσεις που έχει με την Τουρκία. Όπως υποδεικνύεται από πλευράς του Ισραήλ, η εικόνα δεν είναι όπως την παρουσιάζουν οι Τούρκοι. Συζητήσεις γίνονται αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές διαφορές και διαφωνίες.
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top