Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Δ) και ο ομόλογός του της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης (Α) κάνουν δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο Υπουργείο Εξωτερικών με κύριο θέμα της συνεδρίασης θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, Αθήνα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


Σοφία Αραβοπούλου
Μόνον με στενή αδελφική συνεργασία με την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της και τον ίδιο τον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Μία «πρωτότυπη και καινοτόμα», όπως είπε, συνάντηση στο ΕΣΕΠ, με τους εκπροσώπους όλων των βουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας, επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τη διαδικασία, την πρόοδο και τις δυσκολίες που έχει η διαπραγμάτευση για την λύση του Κυπριακού προβλήματος.

«Όταν κατορθώσαμε, Ελλάδα και Κύπρος, το μεγάλο επίτευγμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ το πετύχαμε χάρη στη στενότατη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας» ανεξαρτήτως κομμάτων, «και επίσης γιατί η Βουλή των Ελλήνων συμπαραστάθηκε στην Κύπρο σθεναρά, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να επικυρώσει καμία διεύρυνση σε εκείνο το κύμα του 2004 εάν δεν περιελάμβανε την Κύπρο», επισήμανε ο κ. Κασουλίδης , προσθέτοντας ότι το ίδιο σημαντική είναι η συμβολή της Ελλάδας και τώρα.

«Την Κύπρο την αγαπάμε, μας πληγώνει, μας γεμίζει και ελπίδα» είπε ο κ. Κοτζιάς εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του τόσο για την συνάντηση με τον κ. Κασουλίδη, αλλά και για την αποδοχή της πρόσκλησής του από τον Κύπριο ομόλογό του -τον οποίο ευχαρίστησε- να συμμετάσχει στο ΕΣΕΠ ως συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σοφία Αραβοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα
http://mignatiou.com/2016/05/kasoulidis-mono-me-sinergasia-tis-elladas-apallagi-kiprou-apo-tin-tourkiki-katochi/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top