Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Την οργή της Τουρκίας έχουν πυροδοτήσει φωτογραφίες που εμφανίζουν άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων να φέρουν στις στολές τους διακριτικά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG συμμετέχοντας στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι κουρδικές δυνάμεις, με αμερικανική αεροπορική κάλυψη, κοντά στη Ράκα, ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους. 

«Υποκριτές και διπρόσωποι» οι Αμερικανοί αν δεν βλέπουν τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), συριακό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ως τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι είναι «απαράδεκτο χώρα σύμμαχος να χρησιμοποιεί τα διακριτικά της YPG». 

«Είναι αδύνατον να το δεχθούμε αυτό. Είναι υποκρισία» δήλωσε κατηγορώντας τις ΗΠΑ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αττάλεια, όπου φιλοξενείται σύνοδος του ΟΗΕ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Οι φωτογραφίες με το φακό του Ντελίν Σουλεϊμάν για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναζωπύρωσαν τη διαμάχη για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας.




Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Pics of U.S. soldiers, wearing Kurdish YPG patches, fighting ISIS in , N.  countryside. V @afp @akhbar.


Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταγράφει τις εξελίξεις στο μέτωπο του συριακού εμφυλίου, αναφέρει την ίδια στιγμή ότι η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε τουλάχιστον 150 επιδρομές εναντίον της ISIS στην πόλη Ταλ Αμπιάντ και την πόλη Αΐν Ίσα -η τελευταία απέχει 60 χλμ βόρεια της Ράκα.

Την ίδια στιγμή, οι τζιχαντιστές εμποδίζουν τους αμάχους να εγκαταλείψουν την ομώνυμη πόλη, ντε φάκτο «πρωτεύουσά» τους. 

Οι επιδρομές, προς υποστήριξη της επίθεσης που εξαπέλυσαν την Τρίτη οι συριακές κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, είχαν στόχο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους γύρω από τις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Αΐν Ίσα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η συμμαχία αράβων και κούρδων μαχητών υποστηρίζεται επίσης στο έδαφος από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, που σύμφωνα με το Πεντάγωνο έχουν ρόλο παροχής «συμβουλών και αρωγής».

«Υπήρξε σοβαρή εντατικοποίηση των αεροπορικών πληγμάτων, τα σφοδρότερα πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα της επιχείρησης» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Λίγο νοτιότερα στη Ράκα, όπου κατοικούν περίπου 300.000 άνθρωποι, οι τζιχαντιστές εμποδίζουν τους κατοίκους να φύγουν και, σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τους χρησιμοποιούν σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

«Το Ισλαμικό Κράτος δεν δίνει άδειες για να φύγουν οι κάτοικοι από την πόλη. Ακόμα και άνθρωποι άρρωστοι ή που έχουν ανάγκη θεραπείας αλλού, αντιμετωπίζουν δυσκολίες» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Αμπντέλ Ραχμάν.

Μερικές οικογένειες κατάφεραν πάντως να διαφύγουν και να φθάσουν στην επαρχία του Ιντλίμπ, δυτικά, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο συμμαχίας οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και ο συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα, το Μέτωπο Αλ-Νόσρα.

Εν τω μεταξύ, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν την Παρασκευή εδάφη από τους Σύρους αντάρτες σε περιοχή κοντά στα τουρκικά σύνορα και πλησιάζουν να αποκλείσουν μια ανταρτοκρατούμενη πόλη, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν αριθμό χωριών γύρω από την πόλη Μαρέα, βόρεια του Χαλεπίου, και την έχουν σχεδόν πλήρως περικυκλώσει, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Με την κίνησή τους αυτή, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πλησίασαν επίσης περισσότερο την Αζάζ, πόλη που απέχει έξι χιλιόμετρα από την Τουρκία. Οι οργανώσεις ανταρτών που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή αυτή, την οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί ζωτικής στρατηγικής σημασίας, εφοδιάζονται με όπλα μέσω της Τουρκίας.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top