Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Να μην βγουν γρήγορα συμπεράσματα από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, αλλά να υπάρξει νηφαλιότητα για την αξιολόγηση των νέων δεδομένων».

Όπως τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος, «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εγγυητής της ειρήνης και της ευημερίας».

Υποστήριξε ότι δεν πρέπει να βγουν γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα, επισημαίνοντας ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση απαιτεί ανάλυση και αξιολόγηση πριν ληφθούν οι αποφάσεις. Η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε ότι για την έξοδο ενός κράτους – μέλους υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται ρητά στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Η Αngela Merkel ξεκαθάρισε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν συνιστά άμεση αποχώρηση της Βρετανίας από την «ευρωπαϊκή αγκαλιά». Όπως τόνισε, «η χώρα θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε. και δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή αυτή».

«Υπάρχουν αμφιβολίες για την κατεύθυνση που ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε έναν κόσμο ο οποίος συνεχώς ενώνεται, οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και τα κράτη μέλη δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν μόνα τους. Η ΕΕ ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς σχηματισμούς και εγγυάται την σταθερότητα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα τα θέματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα με ιστορική συνείδηση. Η ιδέα της ΕΕ είναι μια ιδέα ειρήνης. Μετά από αιώνες πολέμων οι ιδρυτές βρήκαν το δρόμο της ειρήνης και δημιούργησαν πριν από 60 χρόνια τις συνθήκες της Ρώμης.

Ο κόσμος σήμερα, δυστυχώς, είναι ένας κόσμος αναταραχής, τις συνέπειες των πολέμων βλέπουμε και στην Ευρώπη. Η Γερμανία έχει ειδικό συμφέρον κι ενδιαφέρον για όλα αυτά και θέλουμε να επιτύχει η ΕΕ. Για το λόγο αυτό κάλεσα τους κ.κ. Hollande, Tusk και Renzi στο Βερολίνο, για να συζητήσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Η διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας προβλέπει πολυετείς διαβουλεύσεις που στο τέλος θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες διαδικασίες για την έξοδο της. Κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η Βρετανία παραμένει μέλος της Ένωσης και διασφαλίζονται τα δικαιώματά της ως μέλος της.

Στόχος να διαμορφώσουμε μια εταιρική σχέση και η Γερμανία θα φροντίσει να διασφαλίσει τα συμφερόντων Γερμανών πολιτών», τόνισε.

Κλείνοντας την δήλωση της η γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε: «Η ΕΕ είναι αρκετά δυνατή για να υποστηρίξει τα συμφέροντα της».

http://analitis.gr/merkel-evropaiki-enosi-ine-arketa-dinati/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top