Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Σε ύφεση η φωτιά, φόβοι αναζωπυρώσεων

Φωτογραφία δορυφόρου της NASA: Ως την

 Κρήτη ο καπνός από τη φωτιά στη Χίο [εικόνα]

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, Γ.Τούμπας μιλά για καταστροφή που ξεπερνά το 90% στα συγκεκριμένα χωριά.

Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση. 

Χίος: Τεράστιες οι καταστροφές στα μαστιχοχώρια από την πύρινη λαίλαπα
Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου μετά την μεγάλη φωτιά στη Χίο.

«Δυστυχώς το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις. Το πρωί θα δούμε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε στην τοπική ιστοσελίδα politischios.gr ο κ. Τούμπος. 

Σε ύφεση η φωτιά, φόβοι για αναζωπυρώσεις
Τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο έντονος είναι ο φόβος των αναζωπυρώσεων, καθώς οι εστίες είναι διάσπαρτες και η ένταση του ανέμου αλλάζει διαρκώς.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν 103 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 οχήματα του Δήμου, 40 εθελοντές και 30 στρατιώτες. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού απά αέρος από δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. 

Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην δασική έκταση μεταξύ Βέσσας και Αρμολίων, περιοχή που είχε καεί ήδη από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012.

Μετά τον μερικό έλεγχο των πύρινων μετώπων οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ανασυντάχθηκαν και στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δόθηκε βάρος στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων αλλά και στην διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή μεταξύ Βέσσας και Αρμολίων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τον πλήρη έλεγχο όλων των εστιών πυρκαγιάς, μικρών και μεγάλων καθώς και την κατάβρεξη όλων των καμένων εκτάσεων προκειμένου να μηδενιστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης πριν αποχωρήσουν από το νησί οι δυνάμεις πυρόσβεσης που βρίσκονται στη Χίο από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Newsroom ΔΟΛ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top