Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Επιστολή του ισραηλινού υπουργείου Τουρισμού προς τους τουριστικούς πράκτορες
Λευκωσία: Παρά τη συμφωνία επαναπροσέγγισης Τουρκίας – Ισραήλ, το ισραηλινό υπουργείο Τουρισμού συνιστά «να αποφεύγονται οι επισκέψεις στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο». Σύμφωνα με το ισραηλινό ειδησεογραφικό portal Walla News, «μετά από πιέσεις της Λευκωσίας, το Ισραήλ ανανέωσε πρόσφατα τη σύστασή του για αποφυγή της τουριστικής δραστηριοποίησης στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού». Σε επιστολή του, ο γενικός διευθυντής του υπ. Τουρισμού προειδοποίησε ότι οι επισκέψεις στην περιοχή θεωρούνται από την Κύπρο ως «αναγνώριση της τουρκικής οντότητας».


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο γενικός διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Τουρισμού, Amir Halevi, σε επιστολή του προς ταξιδιωτικούς πράκτορες συνιστά την αποφυγή πώλησης τουριστικών πακέτων στην περιοχή της βόρειας Κύπρου, για την οποία επισημαίνεται ότι δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από το Ισραήλ. «Η κυπριακή κυβέρνηση θεωρεί τον ισραηλινό τουρισμό στο βόρειο τμήμα του νησιού ως ένδειξη αναγνώρισης της τουρκικής οντότητας στην περιοχή.
Η κυπριακή κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη αυστηρότητα την ενθάρρυνση και την προώθηση του τουρισμού στο βόρειο τμήμα του νησιού, γεγονός που επιβαρύνει τις καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ», έγραψε ο Halevi. «Οι Ισραηλινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του βόρειου τμήματος του νησιού δρουν σε αντίθεση με τη δηλωμένη πολιτική του κράτους του Ισραήλ και τα συμφέροντά του και με αυτόν τον τρόπο προκαλούν ζημιά».
Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια, με φόντο την ένταση με την Τουρκία, οι σχέσεις Ισραήλ–Κύπρου συσφίχθηκαν, φτάνοντας στο ζενίθ με την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Κύπρο τον περασμένο Ιανουάριο, με τη συμμετοχή του Π/Θ Νετανιάχου, του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Π/Θ της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. «Από τότε που υπεγράφη η συμφωνία συμφιλίωσης με την Τουρκία, πριν δύο μήνες, η Ιερουσαλήμ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες να μεταφέρει στη Λευκωσία μηνύματα για την επιθυμία της διατήρησης των στενών σχέσεων», γράφει η Shalev, υπενθυμίζοντας επίσης ότι το Ισραήλ τόνισε ότι η ομαλοποίηση δεν αναμένεται να βλάψει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, παρά την εδαφική διένεξη μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.
Η συντάκτρια του άρθρου Tal Shalev, αναφέρει ότι στο τέλος του προηγούμενου μήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πραγματοποίησε έκτακτη επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της οποίας συνομίλησε με τον Νετανιάχου για τις επιπτώσεις που θα έχει η συμφωνία συμφιλίωσης με την Τουρκία στις σχέσεις με τη χώρα του και διευκρίνισε ότι αντιτίθεται στο σχέδιο διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία μέσω της ΑΟΖ της Κύπρου.



Δεν παρέχεται καμία ασφάλεια
ΣΤΟ πλαίσιο των επαφών μεταξύ των δύο χωρών, η Πρέσβειρα της Κύπρου στο Ισραήλ, Θεσσαλία-Σαλίνα Σιάμπου, ζήτησε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού, Halevi, να καταστήσει πιο ξεκάθαρες τις οδηγίες που απαγορεύουν τις επισκέψεις στο βόρειο τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Σιάμπου διευκρίνισε ότι η Λευκωσία δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει ασφάλεια στους Ισραηλινούς που επισκέπτονται την περιοχή και τόνισε ότι μια ξεκάθαρη δήλωση θα αποτελεί ένδειξη των ενισχυμένων σχέσεων και τη δέσμευση του Κράτους του Ισραήλ προς την Κύπρο.
Στην επιστολή προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες αναφέρθηκε: «Όπως σας είναι γνωστό, το Ισραήλ διατηρεί διπλωματικές και φιλικές σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία στο νότιο τμήμα του νησιού. Τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις αυτές έχουν ενισχυθεί και μεταξύ των δύο χωρών έχουν υπογραφεί συμφωνίες για συνεργασία σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και του τουρισμού».
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Τουρισμού προειδοποίησε επίσης ότι το Ισραήλ δεν έχει διπλωματική ή προξενική παρουσία στο βόρειο τμήμα του νησιού, και επομένως θα είναι δύσκολο για τις Αρχές να παρέχουν βοήθεια σε έκτακτες περιπτώσεις. «Θα πρέπει επίσης να θυμηθείτε την ευθύνη που έχετε ως ταξιδιωτικοί πράκτορες απέναντι στους πελάτες σας», έγραψε ο Halevi.
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top