Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

4514-thumb
Εντυπωσιακές δηλώσεις από τον Καραγιλάν : Η ISIS αποτελεί πρόφαση, στόχος είναι οι Κούρδοι
Ο Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε πως η Τουρκία με την επιχείρηση στην Τζεράμπλους στοχεύει στην Ροζάβα και ότι η επίθεση αυτή μπορεί να μετατραπεί σε έναν πόλεμο ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και τους Κούρδους

Ο Μουράτ Καραγιλάν-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΚΚ, ανέφερε πως Η Τζεράμπλους μετά από συμφωνία παραδόθηκε σε ομάδες εξαρτώμενες από το τουρκικό κράτος και ότι οι πραγματικοί στόχοι της επιχείρησης αυτής είναι η Ροζάβα και οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις .
Ο Καραγιλάν είπε πως από αυτή την συμφωνία θα επηρεαστεί ιδιαίτερα η Ευρώπη, καθώς η ISIS πλέον εύκολα θα μπορεί μέσω Κωνσταντινούπολης να πηγαίνει στην Ευρώπη.
Ο Μουράτ Καραγιλάν απάντησε σε ερωτήσεις του ANF σχετικά με τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά της Ροζάβα. 

Χτες το πρωί δυνάμεις του OSO ανακοίνωσαν πως άρχισαν στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τζεράμπλους. Αυτή η λεγόμενη ¨Ασπίδα Ευφράτη¨ που έχει αυξημένη στήριξη από τον τουρκικό στρατό, ποιόν στόχο έχει ;
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια στρατιωτική επιχείρηση. Αυτό που διακρίνεται ξεκάθαρα είναι πως το κράτος του ΑΚΡ συνήψε μια συμφωνία με την ISIS.  Η ISIS εκκένωσε την Τζεράμπλους και μαζί με αυτήν, την γραμμή που εκτείνεται ως το Αζάζ. Δηλαδή δεν υπήρξε κάποια είσοδος δια της βίας ή κάποια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά μια αλλαγή κατοχής. Στο θέμα αυτό υπάρχει μια μεγάλη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Λες και υπήρξε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση. Λες και έβγαλαν δια της βίας από εκεί την ISIS. Δεν υπάρχει τίποτε πιο αναληθές. Είναι φανερό πως στα πλαίσια μιας συμφωνίας, η ISIS είχε εκκενώσει από πριν εκεί την περιοχή. Η ISIS ποτέ μέχρι σήμερα δεν εγκατέλειψε σε μιαν μέρα μια πόλη. Εάν η ISIS είχε αντισταθεί στην Τζεράμπλους, όπως έγινε στο Μένμπιτς, τότε αυτοί δεν θα έμπαιναν εκεί ούτε σε δύο μήνες.

Αναφέρατε δηλαδή πως πρόκειται για αλλαγή κατοχής ;
Στην πραγματικότητα ακόμη και η αλλαγή κατοχής δεν είναι απόλυτα σωστή. Διότι δεν υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε ISIS και Ελ Νούσρα. Το είδαμε και στο παρελθόν, μέλη της Ελ Νούσρα μπορούν και περνάνε μέσα σε μια μέρα στην ISIS και το αντίστροφο. Και αυτά τα περάσματα γίνονται και ατομικά και ως ομάδες. Απλά αλλάζουν σημαία. Εν προκειμένω διακρίνεται πως στην Τζεράμπλους τα γνωστά ονόματα της ISIS αποσύρθηκαν από την περιοχή, ενώ πολλά τοπικά μέλη της ISIS πέρασαν στην Ελ Νούσρα. Μα άλλωστε και όταν η ISIS κατέλαβε την Τζεράμπλους, με αυτό τον τρόπο την κατέλαβε. Δηλαδή εν προκειμένω δεν υπήρξε κάποια κατάσταση σύρραξης ή πολέμου, αλλά μια αλλαγή που έγινε στην βάση μιας συμφωνίας. Τα μέλη της ISIS που ήταν εκεί, τώρα έγιναν μέλη της Ελ Νούσρα. Τα γνωστά στελέχη της ISIS αποσύρθηκαν προς την πόλη Μπαπ. Αυτή είναι η αλήθεια. Εδώ δεν υπάρχει κάποια σύγκρουση, υπάρχει μια συμφωνία, αλλά προβάλλεται σαν να υπάρχει κάποια σύρραξη. Αυτό είναι ένα ψέμα, μια μεγάλη διαστρέβλωση.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΘΙΧΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Αλλά η περιοχή που θα θιχτεί περισσότερο από αυτή την συμφωνία είναι η Ευρώπη. Με αυτή την συμφωνία διασφαλίστηκε το κανάλι που άνοιξε για την ISIS προς την Ευρώπη. Η ISIS απέκτησε έναν σωλήνα οξυγόνου και μέσω αυτού θα μπορεί να πηγαίνει σε Ευρώπη, Καύκασο και σε άλλες περιοχές. Άλλωστε ISIS και Ελ Νούσρα είναι ¨κολλητές¨ οργανώσεις, Τα σύνορα με την Τουρκία θα είναι στα χέρια της Ελ Νούσρα, οπότε όποτε θέλουν αυτοί της ISIS θα περνάνε από εκεί, από εκεί Κωνσταντινούπολη και από εκεί όπου επιθυμούνε. Με αυτή την συμφωνία η ISIS  παρέδωσε την γραμμή από την Τζεράμπλους ως το Ράι στις δυνάμεις της Τουρκίας και του OSO. Στην ουσία αυτές οι δυνάμεις επηρεάζονται από την Ελ Νούσρα.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη συμφωνία. Είναι μια συμφωνία που σίγουρα θα επιτείνει τον βίο της ISIS. Και η ίδια η ISIS είδε πως με την δική της ονομασία είναι δύσκολο να υπερασπιστεί εκείνη την γραμμή, δηλαδή τα σύνορα με την Τουρκία. Είδε πως μετά από την πτώση του Μίνμπιτς δεν θα μπορέσει να σταθεί ενάντια στις δυνάμεις των QSD. Για αυτό τον λόγο, για τα συμφέροντα της προέκρινε μια τέτοια συμφωνία. Η Τουρκία σε αυτό το θέμα όπως πάντα επενέβη ενεργά. Με αυτό τον τρόπο η περιοχή αλλάζει χέρια. H ΙSIS δημιούργησε έτσι τις δυνατότητες ώστε κρυφά να διατηρηθούν ανοικτά τα διεθνή κανάλια. Υπό αυτή τη σκοπιά, η κατάσταση αυτή θέτει μεγάλους κινδύνους, καθώς η απειλής της ISIS για την Ευρώπη και τον κόσμο όλο θα συνεχιστεί πολύ έντονα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως αποδέχονται το περιβάλλον που περιγράψατε ….

Η αποδοχή και στήριξη αυτής της συμφωνίας από την πολιτική διακυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ένα λάθος. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι – ιδιαίτερα οι στρατιωτικοί-  ξέρουν καλά πως αν δεν κλείσουν τα σύνορα Τουρκίας-ISIS, είναι πολύ δύσκολο να μειωθεί η δύναμη της ISIS. Τώρα με αυτό τον τρόπο, με κεκαλυμένο τρόπο διατηρούνται ανοιχτά τα διεθνή κανάλια της ISIS. Υπό αυτή την έννοια είναι ένα σοβαρό λάθος. Από αυτό το λάθος την περισσότερη ζημία θα υποστούνε η Ευρώπη και η Ρωσία. Οι ζημίες αυτές θα φανερωθούνε περισσόερο το επόμενο διάστημα.
……………..
Σχετική ανάρτηση: Ο Μουράτ Καραγιλάν για τη νέα κατάσταση στη Συρία 
ΑΝF  25/8/2016

http://tourkikanea.gr/2016/08/murat-3/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top