Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ο Patrice Franceschi, συγγραφέας, τυχοδιώκτης, πέρασε μερικά χρόνια με τους Κούρδους στη Συρία. «Εντυπωσιάζομαι από το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους». «Είναι μια συμφωνία κοροϊδίας αυτή που μας προτείνουν σήμερα», δήλωσε την Παρασκευή στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίαυλο franceinfo.
franceinfoRadio France (THOMAS SAMSON / AFP26/08/2016 | 09:59

Η Τουρκία συνεχίζει την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων στη Συρία. Χάρη στην υποστήριξη των ανταρτών, η πόλη της Τζαραμπλούς, κοντά στα σύνορα, παραδόθηκε από το Νταές/ Daech. Οι Τούρκοι θέλουν επίσης να σταματήσουν τη κουρδική επέκταση και τη κύρια πολιτοφυλακή της που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Βομβιστικές επιθέσεις έλαβαν χώρα αυτή τη νύκτα.

«Ο Ερντογάν, από την αρχή του πολέμου, ήταν ένα ακλόνητο υποστύλωμα των ισλαμιστών γενικά. Οι Κούρδοι μαχητές είναι ταυτόχρονα ο καλύτερος σύμμαχος από στρατιωτική άποψη που είχαμε στη περιοχή, και ο μόνος που υπερασπίζεται τις ίδιες αξίες με εμάς».

Αν το Ντάες/Daech οπισθοδρόμησε στη Συρία, είναι χάρη σους Κούρδους μαχητές, εξήγησε ο Πατρίς Franceschi. 

«Τους βοηθήσαμε να συνεχίσουν την επέλαση τους στο έδαφος. Είναι σε θέση να λύσουν οι ίδιοι το πρόβλημα. Ολόκληρη η βόρεια Συρία, αν τους είχαμε αφήσει, θα είχε απελευθερωθεί σε μερικούς μήνες από όλους τους  ισλαμιστές  χωρίς εξαίρεση, και θα είχε εγκατασταθεί μια δημοκρατία». 

Για  τον Patrice Franceschi, συγγραφέα, τυχοδιώκτη, η δράση της διεθνούς συμμαχίας ήταν πολύ αποτελεσματική. 
«Αυτό προκάλεσε τη κολοτούμπα του Ερντογάν. Τα ξανά-μισό-έφτιαξε  με τους Ρώσους, Ιρανούς, Σύρους για να εμποδίσει τους Κούρδους να  εγκαταστήσουν στα βόρεια της Συρίας κάτι που μισεί θανάσιμα, ήτοι μια δημοκρατία».

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, 26.8.2016 

http://www.francetvinfo.fr/monde/proche-orient/offensive-jihadiste-en-irak/si-on-avait-laisse-faire-les-kurdes-la-syrie-aurait-ete-debarrassee-de-tous-les-islamistes-en-quelques-mois-patrice-franceschi_1796201.html 

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top