Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα Υόρκη: Την προτροπή να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, χωρίς καθυστέρηση, απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι Μουν προς τους δύο ηγέτες, με τη δήλωση που ανέγνωσε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. «Ο χρόνος είναι πολύτιμος», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας.

Η συνάντηση διήρκεσε διπλάσιο ακριβώς χρόνο από τα αρχικώς προγραμματισμένα 45 λεπτά και ο Μπαν γκι-Μουν μίλησε στους δημοσιογράφους έχοντας στο πλευρό του τους δύο ηγέτες, οι οποίοι - όπως αναφέρει η δήλωση - αποφάσισαν την περαιτέρω εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων.

«Είχα μόλις μια παραγωγική συνάντηση με τους εξοχώτατους κ.κ. Μουσταφά Ακιντζί Τ/κ ηγέτη και Νίκο Αναστασιάδη, Ε/κ ηγέτη. Συζητήσαμε την κατάσταση που επικρατεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης στην Κύπρο», ανέφερε ο Μπαν γκι-Μουν.

Πρόσθεσε ότι επαίνεσε και τους δύο ηγέτες για τις αξιόλογες προσπάθειές τους μέχρι σήμερα, καθώς και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. «Χαιρετίζω θερμά την κοινή τους δέσμευση να εντείνουν τις προσπάθειές τους ακόμη περισσότερο, σε ευθυγράμμιση με τη δεδηλωμένη επιθυμία τους για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης το 2016», τόνισε.

Ο ΓΓ ανέφερε πως ενθάρρυνε και τους δύο ηγέτες να εμπλακούν στη διαδικασία με αποφασιστικότητα, θάρρος και δημιουργικότητα.

Είπε ότι τον πληροφόρησαν πως προτίθενται να εντείνουν τις διαπραγματεύσεις τους επιστρέφοντας στην Κύπρο και τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν τα μέγιστα αυτή την ευκαιρία, ώστε να επιλύσουν τα εκκρεμή τους θέματα, χωρίς καθυστέρηση, με εντατικό ρυθμό.

Παράλληλα οι ηγέτες του ζήτησαν να εντείνει την προσωπική του εμπλοκή στη διαδικασία. «Είμαι έτοιμος να τους υποστηρίξω σε ό,τι πιθανόν να απαιτηθεί, περιλαμβανομένων και των διεθνών διαστάσεων του ζητήματος».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα θα είναι κρίσιμο για την Κύπρο. «Ο χρόνος είναι ουσιώδους σημασίας. Τα Ηνωμένα Έθνη και εγώ θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση μιας επιτυχούς έκβασης», καταλήγει η δήλωση. 
 
OΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

20:20 
Συγχαρητήρια από Μπαν. 

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Ban Ki-moon commends Greek Cypriot & Turkish Cypriot leaders for remarkable efforts to date & progress made so far.http://bit.ly/2dtSHQb 

20:10 Η τοποθέτηση του Έσπεν Μπαρθ Άιντα. 



20:01  «Οι προσπάθειες μας για λύση συνεχίζονται με την ίδια αποφασιστικότητα» ήταν η πρώτη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση με . Οι προσπάθειες μας για λύση συνεχίζονται με την ίδια αποφασιστικότητα 

19:55 Εικόνα από τις δηλώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ.

19:40 Κι άλλες εικόνες από την τριμερή
19:32 Παραμένει στην εξίσωση το χρονοδιάγραμμα για λύση εντός του 2016.

19:29 Ακολούθως κάνει αναφορά στην κατάσταση στη Συρία και ειδικότερα τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι μιλώντας για εγκλήματα πολέμου.

19:28 Ζήτησαν τη συμβολή του ειδικά όσον αφορά στη διεθνή διάσταση του προβλήματος. 

19:27 Μπαν:  Παραγωγική συζήτηση με τους δύο ηγέτες. Συζητήσαμε την κατάσταση πραγμάτων ώστε να φτάσουμε σε μια αποδεκτή λύση. 

19:26 Εικόνες από το εσωτερικό της αίθουσας. 


19:25 Οι φωτογράφοι σε αναμονή. 



19:20 Τη διπλάσια από την καθορισμένη ώρα διήρκεσε η συνάντηση.

19:00 Για μισή ώρα ακόμη θα συνεχιστεί η συνάντηση που έχει καθυστερήσει τουλάχιστον άλλη μισή ώρα. 

18.45 Έχει συμπληρωθεί μια ώρα και η συνάντηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί παρά το αυστηρό χρονοδιάγραμμα. 

18:24 Φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter η Τ/κ δημοσιογράφος Οζγκιούλ Γκουργκούτ.


18:04 
Στη συνάντηση συμμετέχουν πέραν του ΓΓ του ΟΗΕ ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Μπαρθ Έιντε και η ειδική αντιπρόσωπος Λίζα Μπάτενχαϊμ και από κάθε πλευρά, πέραν των ηγετών, πέντε άτομα. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο διαπραγματευτής πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο μόνιμος Αντιπρόσωπος πρέσβης Ανδρέας Αιμιλίου, ο Παντελής Παντελίδης κι ο Μενέλαος Μενελάου.

18:01 Πρώτος προσήλθε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, συνοδευόμενος από τον διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί και τους συνεργάτες τους. Ακολούθησε στις 17:37 ( ώρα Κύπρου) ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η Ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία.

Έφτασε και ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης
Πηγή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top