Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

«Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή και των δύο γραμμών του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, έως τα τέλη του 2019», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Μίλερ επισήμανε ότι η Gazprom έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια για να να ξεκινήσει τις έρευνες στο τμήμα της τουρκικής οικονομικής ζώνης στη Μαύρη Θάλασσα, που εκτείνεται από τα όρια της οικονομικής ζώνης της Βουλγαρίας
και φθάνει μέχρι την Τουρκία, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων. «Όλα αυτά μας επιτρέπουν να πούμε με βεβαιότητα ότι η κατασκευή και των δύο αγωγών θα έχει ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα έως τα τέλη του 2019. Ο ένας αγωγός των 15,75 δισ. κυβικών μέτρων προορίζεται για την τουρκική αγορά. Ο δεύτερος αγωγός, όπως γνωρίζετε, θα προμηθεύει με φυσικό αέριο τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Αντίστοιχα προβλέπεται η κατασκευή διαμετακομιστικών υποδομών για να μεταφέρεται το φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας στις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Μίλερ.
Ο ίδιος επισήμανε ότι δεδομένων των προπαρασκευαστικών εργασιών που έχουν γίνει, η Gazprom δημιούργησε στη Ρωσία όλες τις αναγκαίες υποδομές μεταφοράς φυσικού αερίου που απαιτούνται για να διοχετεύεται το φυσικό αέριο στο θαλάσσιο τμήμα του αγωγού. «Οι Τούρκοι συνάδελφοι μας, μας επιβεβαίωσαν ότι όλες οι άδειες και τα σχετικά έγγραφα που είχαν εκδοθεί για τα τμήματα που βρίσκονται στην τουρκική οικονομική ζώνη και αφορούσαν τον αγωγό South Stream, ισχύουν και για τον Turkish Stream», προσέθεσε.
Η Ρωσία και η Τουρκία στις 10 Οκτωβρίου υπέγραψαν διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream. Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται υποθαλάσσια μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η δυναμικότητα της κάθε γραμμής θα είναι 15,75 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Η μία γραμμή προορίζεται για να προμηθεύει απευθείας την τουρκική αγορά με φυσικό αέριο, ενώ η δεύτερη για να προμηθεύει τις ευρωπαϊκές χώρες μέσω της Τουρκίας. Η συμφωνία ορίζει επίσης ότι η κατασκευή και των δύο γραμμών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2019.
Νωρίτερα, ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ είχε ανακοινώσει ότι η Gazprom θα κατασκευάσει και θα κατέχει το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου. Η πρώτη γραμμή, και μάλιστα το χερσαίο τμήμα της, μέσω του οποίου η Τουρκία θα προμηθεύεται φυσικό αέριο, θα ανήκει στους Τούρκους καταναλωτές. Η δεύτερη γραμμή του αγωγού, μέσω της οποίας θα μεταφέρεται φυσικό αέριο με προορισμό την Ευρώπη, θα βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία μεικτής επιχείρησης που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, SigmaLive

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top