Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

"Ούτε με ατομικές βόμβες μπορούν να μας λυγίσουν οι Τούρκοι" 


Ο εκτελεστικός αρχηγός του ΡΚΚ Μουράτ Καραγιλάν (Murat Karayılan ανέφερε ότι το τουρκικό κράτος αποκρύβει από την τουρκική κοινωνία την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην αλ-Μπαμπ και είπε ότι τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) δεν παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες του πολέμου.
Ο Μουράτ Καραγιλάν επεσήμανε ότι όλες οι δυνάμεις επιδιώκουν να υιοθετήσουν νέες πολιτικές δεδομένου της εκλογής του Ντόναντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς επίσης επισήμανε τις συριακή και ρωσική πολιτικές μετά τη μάχη του Χαλεπιού.

Η Τουρκία έχει παραιτηθεί από τα "αδέλφια" της στο Χαλέπι
Ο Καραγιλάν άγγιξε τις τουρκικές πολιτικές στη Συρία λέγοντας ότι θα αποτύχουν, δεν είναι η Jabhit al-Nusra ή το λεγόμενο Ελεύθερο Στρατό που έχασαν τη μάχη, πράγματι, είναι ο Ερντογάν και το κόμμα του που έχασαν, και σημείωσε ότι η Τουρκία έχει παραιτηθεί από τους οποίους αποκαλούσε τα αδέλφια της στο Χαλέπι για τη συμφωνία της με τη Ρωσία για την αλ-Μπαμπ έναντι του Χαλεπιού.

Ο Καραγιλάν επεσήμανε ότι η Τουρκία αποκρύβει την αλήθεια από τον τουρκικό κοινό και είπε «η Τουρκία απέτυχε να καταβάλει την αλ-Μπαμπ, αλλά κρύβει την ήττα της και τον αριθμό των νεκρών στην αλ-Μπαμπ, ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι δηλώνεται.

«Ακόμη και με ατομικές βόμβες η Τουρκία δεν θα μπορούσε να δυσχεραίνει τους Κούρδους»"

Ο Καραγιλάν είπε ότι το στάτους κβο στη Μέση Ανατολή αλλάζει τώρα και κάθε δύναμη έχει ως στόχο την ενίσχυση των πολιτικών της». Η Τουρκία, ωστόσο, δεν θα το πετύχει καθώς εργάζεται κυρίως για να  καταστρέψει τα κέρδη των Κούρδων για τα δικαιώματά τους, δηλαδή, πρέπει να το πούμε, αρνούμενη και αντιστεκόμενη στα δικαιώματα των Κούρδων».

Ο Καραγιλάν είπε: «το 1920, τα δικαιώματα των Κούρδων δεν είχαν αναγνωριστεί και χωρίστηκαν επειδή ήταν αδύναμοι και μακριά από το χώρο της πολιτικής, αλλά οι Κούρδοι σήμερα έχουν γίνει ένα ανερχόμενο αστέρι στην περιοχή, έτσι ώστε οι τουρκικοί στόχοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν κατά της προόδου των Κούρδων στη Μέση Ανατολή για την ίδρυση της ίδιας της οντότητας τους, ακόμα και το AKPχρησιμοποίει την ατομική βόμβα εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και των Κούρδων στο Βόρειο (τουρκικό) Κουρδιστάν.

Ο Καραγιλάν είπε ότι το ΑΚΡ είναι υπεύθυνο για τα θύματα του παρόντος εν εξελίξει πόλεμου στην Τουρκία και στο Βόρειο (τουρκικό) Κουρδιστάν», το PKK ποτέ δεν κήρυξε πόλεμο, αλλά αρνούνται στους Κούρδους τα φυσικά δικαιώματα τους, το PKKδεν θα παραμείνει σιωπηλό και για αυτό θα το αποκρούσει».

Τα μέλη της αστυνομίας δεν είναι αθώα παιδιά

Ο Καραγιλάν είπε: «τα μέλη της αστυνομίας στα δημοκρατικά κράτη αναλαμβάνουν την ευθύνη της προστασίας των πολιτών, αλλά αυτά της Τουρκίας είναι εκπαιδευμένα να σκοτώνουν ανθρώπους, μήπως δεν σκοτώσαν τις Berkin Elvan, Ετέμ Sarisulukκαι Ντιλέκ Dogan; Αυτά δεν είναι αθώα παιδιά, αλλά μια πολεμική δύναμη, και κάθε πράξη που στοχεύει εναντίον εκείνων δεν παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες του πολέμου ».

 «Δεσμευόμαστε στους κανόνες του πολέμου»

Σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τα  Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), είπε ότι «έχουμε ήδη επικρίνει κάποιες από τις δραστηριότητές τους, αλλά δεν είναι όλες αρνητικές, για παράδειγμα κάποιες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των κανόνων του πολέμου, και γι 'αυτό δεν τις θεωρούμε λάθος επιχειρήσεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες του πολέμου ».


Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 20.12.2016

 JO - ΑΝΗΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top