Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» κ. Γιάννης Κοντογιάννης στην έναρξη του Συνεδρίου «Περιαστική Κτηνοτροφία & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ», στις 20 Νοε 2016, στο Κτήμα Νησίς, δήλωσε ξεκάθαρα «Πρέπει να ζήσουμε, και θα ζήσουμε …» εκφράζοντας την αποφασιστικότητα των μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής να εξευρεθεί λύση win-win στο πρόβλημα των πατροπαράδοτων αδειοδοτημένων λειτουργούντων στάβλων στην Αττική. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Λάβαρο της Συριακής Εθνικής Αντίστασης
Κούρδοι και Άραβες εθελοντές στο πλευρό του συριακού στρατού 5 χλμ. από την Αλ-Μπαμπ.

Σημαντικές εξελίξεις στη μάχη στα βόρεια και βορειοανατολικά της  Συρίας, κοντά στη στρατηγική πόλη της Αλ-Μπαμπ: εθελοντικές κουρδικές και αραβικές δυνάμεις μπήκαν στις τάξεις του τακτικού στρατού, υπό την επωνυμία Συριακή Εθνική Αντίσταση, αποκάλυψε η λιβανική εφημερίδα αλ Ακμπάρ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

JPEG - 27.8 ko
Ο Κούρδος της Συρίας Σαλίχ Μουσλίμ, συνεργάτης του προέδρου Ερντογάν, οδήγησε μέρος της κοινότητάς του στην ήττα. Ο ίδιος σήμερα το μετάνιωσε με αποτέλεσμα να εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της  Άγκυρας εναντίον του.
Τιερί Μεϊσάν
Τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης αδυνατούν να εξηγήσουν τους πολέμους που ταράζουν τη «περίπλοκη Ανατολή» επειδή αρνούνται να ενημερωθούν  επί της ουσίας. Αντί να συζητάμε αν τα γεγονότα στη Συρία είναι μια επανάσταση, ένας εμφύλιος πόλεμος ή μια εξωτερική επίθεση, ή αν η καταστολή στην Τουρκία είναι δικαιολογημένη ή όχι, ο Τιερί Μεϊσάν προτείνει μια άλλη ανάγνωση των γεγονότων μέσω του παραδείγματος των Κούρδων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη στιγμή που ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι ο τουρκικός στρατός θα καταλάβει την Αλ Μπαμπ "με κάθε τίμημα" και θα φράξει το δρόμο των Κούρδων προς την Θάλασσα του Μεσογείου, ο στρατός της Συρίας, υποστηρίζοντας τους Κούρδους του Αφρίν, ανατρέπει τα δεδομένα. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άρθρο του Εμίν Τσολασάν
Αγαπητοί αναγνώστες μου
Η Μέση Ανατολή εδώ και πολλά χρόνια είναι ένας βρώμικος βάλτος.
Όποιος χώνεται εκεί, δεν ξαναβγαίνει.
Η Μέση Ανατολή είναι επίσης και μια περιοχή αγριοτήτων.
Κάθε περιοχή της είναι γεμάτη προδοσίες, απάτες και ξεπουλήματα.
Το μόνο που περνάει εκεί, είναι το χρήμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια σοβαρή εξέλιξη εμφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά της Αλ Μπαμπ και συγκεκριμένα στο χωριό Azraq, το οποίο μέχρι τότε κατείχαν οι Τούρκοι και οι υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους ένοπλοι του Ε.Σ.Σ.
Σύμφωνα με το Almasdar News, ο επίσημος στρατός της Συρίας και οι νεοεμφανιζόμενες μονάδες των "Δυνάμεων Εθνικής Αντίστασης της Συρίας", ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι, απελευθέρωσαν από τον τουρκικό στρατό και τον Ε.Σ.Σ. που το κατείχε, το χωριό Azraq.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι ο συριακός κυβερνητικός στρατός σημείωσε μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες 24 ώρες και άλλαξε δραματικά την κατάσταση επί του πεδίου.


Συρία: Σημαντικά κέρδη για τις δυνάμεις Άσαντ στο ανατολικό Χαλέπι

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανδρέας Θεοφάνους 
Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα σε σχέση με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί σε ένα μέρος της κοινής γνώμης αλλά και της πολιτικής ηγεσίας, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας σοβαρός προβληματισμός για την περαιτέρω πορεία μας.  Αναμφίβολα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε προσέλθει στις συνομιλίες με ευελιξία, παρακάμπτοντας την κριτική αλλά πολύ περισσότερο τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από μια τέτοια λύση.  

Διαβάστε το ολόκληρο...


Τις τελευταίες μέρες, ταυτόχρονα με την αεροπορική επίθεση εναντίον τμήματος του τουρκικού στρατού, μονάδες και τμήματα του στρατού της Συρίας, υποστηρίζουν την επιχείρηση προέλασης των κουρδικών δυνάμεων από το Αφρίν προς την κομβικής σημασίας πόλη Αλ Μπαμπ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Το τζιχαντοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι δεν υπάρχει πια. Αυτό που έχει απομείνει στα χέρια των τρομοκρατών είναι το τζιχαντοκρατούμενο νοτιοανατολικό Χαλέπι

Ο συριακός στρατός με επικεφαλής τις ειδικές δυνάμεις «Τίγρεις» απελευθέρωσαν τη Δευτέρα τις συνοικίες Σεΐχ Φαρές, Χαϊνταρίγια και Σαχούρ και στη συνέχεια κατελήφθη το Επιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο στην περιοχή Τζαμπάλ Μπαντρό. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα
Η ισραηλινή αεροπορία διεξήγαγε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μια επιδρομή στα συριακά υψίπεδα του Γκολάν μία ημέρα μετά την επίθεση που αποδόθηκε σε μια οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. 
Τα ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΟΗΕ το οποίο οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν την Κυριακή ως βάση για να εξαπολύσουν την επίθεσή τους. 
Ισραηλινοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά αυτόματων όπλων και όλμων από μέλη της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Γιάρμουκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ. Κανείς στρατιώτης δεν τραυματίστηκε. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το αγροτικό τοπίο του Ισραήλ είναι κορεσμένο με αναδασώσεις πεύκων. Αυτά τα δέντρα είναι εντελώς ξένα προς τη περιοχή. Δεν υπήρχαν πεύκα (στην Παλαιστίνη) πριν από τη δεκαετία του τριάντα. Αυτά τα πεύκα εισήχθησαν στο παλαιστινιακό τοπίο στις αρχές της δεκαετίας του τριάντα από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο (KKL /JNF), το οποίο προσπαθούσε (ισχυριζόταν) να «αποκαταστήσει τη γη» (ή να την «προσαρτήσει»).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Υπουργείο ΜΜΕ της κυβέρνησης της Συρίας, διένειμε πριν από μια ώρα ενημερωτικό σημείωμα, με βάση το οποίο έγινε απόπειρα δηλητηρίασης του Προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Την είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα syria.liveuamap.com, η οποία μεταδίδει ειδήσεις για την εξέλιξη του πολέμου στη Συρία, χρησιμοποιώντας πηγές από όλους τους εμπλεκομένους.
Την είδηση, όπως την μετέδωσε η προαναφερθείσα ιστοσελίδα, μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ.
Με νεότερη ανάρτηση στην ίδια ιστοσελίδα, το υπουργείο Πληροφοριών διαψεύδει την ανωτέρω είδηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η αγριότητα και η βαρβαρότητα των Τούρκων είναι παροιμιώδης.
Άλλωστε, την έχουμε βιώσει στο πετσί μας, εμείς οι Έλληνες, τα 400 χρόνια σκλαβιάς και ειδικά οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, κατά τη διάρκεια των "συνωστισμών"!
Τα καινούρια κατορθώματα των Τούρκων και μάλιστα των κατοίκων του Νομού Σμύρνης, που θεωρούνται κάπως πιο προοδευτικοί από εκείνους της ενδοχώρας, έγιναν μόλις χθες.
Στις 7 Νοεμβρίου, σε επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων συνάμεων, στην θέση Bali Deresi του νομού Ντερσίμ-Τούντζελι, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, σκοτώθηκαν 14 αντάρτες του ΡΚΚ. Η σορός ενός εξ αυτών, του Recep Karakaş, με καταγωγή από το Ερζερούμ, μεταφέρθηκε στο χωριό Καϋνακλάρ, του Μπουτζά, συνοικία της Σμύρνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένως δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι «θα πάρουν την Al Bab» κι έπειτα θα στραφούν κατά της Manbij. Ο Ερντογάν εξέφρασε αυτές τις απόψεις ως αποτέλεσμα διπλωματικών και στρατιωτικών προετοιμασιών. Αλλά τα σχέδιά του ταχύτατα αποτυγχάνουν.
MANBIJ - ANF - AMED DİCLE                                                                                                       Friday, November 25, 2016 11:30 AM
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένως δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι «θα πάρουν την AlBab» κι έπειτα θα στραφούν κατά της Manbij. Ο Ερντογάν εξέφρασε αυτές τις απόψεις ως αποτέλεσμα διπλωματικών και στρατιωτικών προετοιμασιών. Αλλά τα σχέδιά του οδηγούνται σε αποτυχία ταχύτατα.
 ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία εγκαταλείπει την ΕΕ για τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης

Peter Korzun, Réseau International, The Saker, Strategic Culture
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 20 Νοεμβρίου ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση "με οποιοδήποτε τίμημα" . Αντ 'αυτού, θα μπορούσε να είναι μέρος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ή Συμφώνου της Σαγκάης. Ο Τούρκος ηγέτης δήλωσε ότι είχε ήδη συζητήσει την ιδέα με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Καζάκο ομόλογο του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο τουρκικός στρατός έχει χάσει τουλάχιστον 17 στρατιώτες και 30 τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Δεκαεπτά στρατιώτες του τουρκικού στρατού έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της τουρκικής επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη στο βόρειο τμήμα της Συρίας στην επαρχία του Χαλεπίου , ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αρκετό παρασκήνιο και έντονες διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναδεικνύουν το βάθος του ρωσικού στρατιωτικού ελέγχου στη Συρία, αλλά και τη δυσκολία της Τουρκίας να επιτύχει τους στόχους της στην περιοχή του Χαλεπίου, κρύβουν οι επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της «Κ», πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, σε ταξίδι-αστραπή του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Χουλουσί Ακάρ στη Μόσχα, εγκρίθηκε αίτημα της Αγκυρας προς τη Ρωσία για χρήση του συριακού εναέριου χώρου από την τουρκική πολεμική αεροπορία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι όροι που τέθηκαν από τη Μόσχα και τον Ρώσο αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Βαλέρι Γκερασίμοφ είναι πολύ αυστηροί και εμπεριέχουν αρκετούς περιορισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς, τονίζεται ότι η άδεια χρήσης του συριακού εναέριου χώρου παραχωρείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε αυστηρά οριοθετημένη περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο συριακός στρατός και η Liwa al-Quds έχουν κατακτήσει σημαντικές περιοχές στη συνοικία Al Sakhur μετά την απελευθέρωση της συνοικίας του Jabal Badro, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Σφοδρές συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των μαχητών της Jaish Αλ Φατάχ. Ωστόσο, η Jaish Αλ Φατάχ δεν έχει πλέον αρκετές άμυνες στην περιοχή για να κρατηθεί για πολύ. Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, η περιοχή θα πέσει στα χέρια του συριακού στρατού κατά τις προσεχείς ώρες. Θα χωριστεί η ανατολική τσέπη του Χαλεπιού σε δύο ξεχωριστά μέρη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ιράν μπορεί να επιδιώξει να κατασκευάσει ναυτικές βάσεις στην Υεμένη ή τη Συρία στο μέλλον, καθώς απομακρυσμένες βάσεις εξόρμησης μπορεί να είναι πιο πολύτιμες στρατιωτικά από την πυρηνική τεχνολογία, δήλωσε ο επικεφαλής του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Χρειαζόμαστε απομακρυσμένες βάσεις, και μπορεί να καταστεί δυνατό κάποια μέρα να έχουμε βάσεις στις ακτές της Υεμένης ή της Συρίας ή βάσεις σε νησιά ή πλωτές (βάσεις)», ανέφερε ο στρατηγός Μοχάμαντ Χοσέιν Μπακερί, σύμφωνα με την εφημερίδα Shargh.

Διαβάστε το ολόκληρο...

al_bab_map
Αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει μεταξύ συριακού στρατού, τουρκικού στρατού και Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για το ποιος θα πάρει πρώτος την πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία, η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, πέταξε πάνω από την πόλη του Χαλεπίου, επί ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι 37, για να παρατηρήσει τις τελευταίες εξελίξεις της μάχης που μαίνεται εκεί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την Τετάρτη, υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος της Τεχεράνης, είχε δηλώσει ότι η χώρα του, προγραμματίζει την αγορά περισσοτέρων μαχητικών αεροσκαφών, προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική της άμυνα. Φώτο: wikimedia /Alex Beltyukov
Σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Su-30 βρίσκεται το Ιράν σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Χοσεΐν Ντεγκάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/OSMAN ORSAL
O Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν (Α) και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν (Δ)

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο ημερών επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL
Εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων και των βομβαρδισμών στην περιοχή, δεκάδες οικογένειες που ζούσαν στις γειτονικές συνοικίες Σαχούρ και Χαϊνταριγέ εγκατέλειψαν τις εστίες τους με κατεύθυνση το νότιο τμήμα του ανταρτοκρατούμενου τομέα, προσθέτει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο συριακός στρατός ανέκτησε σήμερα τον έλεγχο της μεγαλύτερης συνοικίας στον τομέα που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/JIM YOUNG Tο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, που ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην διαδικασία ανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν επισημαίνοντας ότι δεν έχει προς το παρόν διαπιστώσει παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.Η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, η οικολόγος Τζιλ Στάιν, υπέβαλε επίσημα την Παρασκευή αίτημα για την ανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν, προπύργιο μέχρι πρότινος του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι. Η ίδια σκοπεύει, επίσης, να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και του Μίσιγκαν, όπου κέρδισε οριακά ο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Συνεργάτες της Στάιν εξηγούν ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να «χυθεί φως» στο γεγονός ότι «το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ελάχιστα αξιόπιστο».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διονύσης Θανάσουλας 
Τζορτζ Ιωαννίδης: Ο πράκτορας της CIA και οι νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία του JFK
Θέμα μηνών ο αποχαρακτηρισμός 1100 άκρως απόρρητων φακέλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ που αφορούν τον Έλληνα κατάσκοπο και τον θάνατο του Κέννεντι.  
Σκηνή 1η: Η γραμματέας του Τζον Χάουαρντ μπήκε σοκαρισμένη στο γραφείο του, αφού πρώτα χτύπησε την πόρτα μια φορά. Τα δάκρυα είχαν αρχίσει να τρέχουν στα μάγουλά της και η φωνή της έβγαινε σπασμένη.«Πυροβόλησαν τον πρόεδρο Κέννεντι στο Ντάλας» είπε στον προϊστάμενό της, ο οποίος την κοιτούσε ανέκφραστος και αμίλητος, εκείνη την ημέρα του Νοεμβρίου, που ο ήλιος έλαμπε στο Μαϊάμι. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για σχέδιο Β΄ μίλησε ο Τσαβούσογλου
 Για σχέδιο Β` σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού έκανε λόγο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» πριν από την αναχώρηση του από το ψευδοκράτος, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφτηκε το θεολογικό κολέγιο Χαλά Σουλτάν όπου συναντήθηκε με φοιτητές και το συμβούλιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτρη Αλευρομάγειρου, Αντιστρατήγου ε.α.
Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητού Στρατού.

Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπέ Κύπρου,
Πανιερότατε Μητροπολίτα Πάφου,
Σεβαστοί ιεράρχες,
Έντιμε Κύριε Μάτση και λόγω οικογενειακής αγωνιστικής και θυσιαστικής παράδοσης αλλά και λόγω της προσωπικής σας διαδρομής,
Κυρίες και Κύριοι,
Χαίρομαι που ευρίσκομαι στην Κύπρο και επίσης γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να καταθέσω κάποιες σκέψεις για το στρατιωτικό τμήμα του κυπριακού, ενωπιον εκλεκτού ακροατηρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άντης Λοΐζου, Συνταγματάρχης Ε.Α. 
Στο άρθρο μου στην εφημερίδα ΕΝΩΣΙΣ της 28ης Φεβρουαρίου 2015 αναφέρθηκα στην τουρκική στρατηγική στο Κυπριακό διαχρονικά, από το 1956, όπως αυτή υιοθετήθηκε μέσα από τις εκθέσεις του Νιχάτ Ερίμ, επισημαίνοντας τις πέντε πολιτικές κατευθύνσεις που είχε καθορίσει η τουρκική κυβέρνηση στον Νιχάτ Ερίμ, καθώς και τους πέντε πυλώνες στους οποίους ο Νιχάτ Ερίμ είχε εδράσει την έκθεσή του.
Μετά από όσα, επίσημα και ανεπίσημα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας εσχάτως, διαφαίνεται ότι η Τουρκία, σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, θα επιτύχει πλήρως όσα περιλαμβάνονται στους εν λόγω πέντε πυλώνες, ήτοι:

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top