Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Χάρτης: ροζ: εδάφη που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, ανοικτό πράσινο: εδάφη που ελέγχονται από τη Τουρκία, σκούρο γκρίζο: εδάφη που ελέγχονται από το Νταές.
Σύμβολα: κόκκινο/καφέ: επίθεση από συριακό ή ρωσικό στρατό – μπλε σκούρο: επίθεση από τουρκικές δυνάμεις – μαύρο: επίθεση από το Νταές – πράσινο: επίθεση από ένοπλες πολιτοφυλακές της συριακής αντιπολίτευσης - κίτρινο: επίθεση από κουρδικές δυνάμεις  

 
Μέτωπο με μέτωπο ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ και δυο μέρες! Και δεν έπεσε ούτε μια τουφεκιά!

Στη παρούσα ανάρτηση δημοσιεύουμε μεταφράσεις από τρεις διαφορετικές πηγές για τις στρατιωτικές εξελίξεις στο έδαφος γύρω από την αλ-Μπαμπ, στις 26-27 Ιανουαρίου 2017:

·        Ανακοίνωση (από τον επίσημο αγγλικό ιστοτόπο) του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
·        Από το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεως AMN
·        Από το ανεξάρτητο ιστοτόπο πληροφόρησης South Front

Medium emblem of the Ministry of Defence of the Russian Federation (21.07.2003-present).svgΥπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
26/01/2017 (19:47) Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (Russian AerospaceForces) και η τουρκική πολεμική αεροπορία διεξήγαγαν κοινές επιδρομές ενάντια στην τρομοκρατική ομάδα Νταές κοντά στην αλ-Μπαμπ στην επαρχία του Χαλεπίου

Στις 26 Ιανουαρίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις (Russian Aerospace Forces) και η τουρκική πολεμική αεροπορία διεξήγαγαν κοινές επιδρομές ενάντια στην τρομοκρατική ομάδα Νταές κοντά στην αλ-Μπαμπ στην επαρχία του Χαλεπίου

Η επιχείρηση είχε την έγκριση από τις συριακές αρχές. Ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24M και μαχητικά Su-35S καθώς επίσης και τουρκικά μαχητικά F-16 καιF-4 πολλαπλών χρήσεων συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Ενώ σχεδίαζε την επιχείρηση, το κέντρο ελέγχου των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Hmeymim αντάλλασε πληροφορίες με το τουρκικό κέντρο ελέγχου της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Τα μέρη προέβησαν σε έλεγχο αναγνωρίσεων με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροπορικών οχημάτων και μέσων πληροφόρησης μέσω δορυφόρων.  

Τα ρωσικά αεροσκάφη εξάλειφαν τρία κέντρα ελέγχου και επικοινωνίας, καθώς και διάφορες δυνατές θέσεις των ανταρτών.

Νωρίτερα, στις 18 και 21 Ιανουαρίου, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και και η τουρκική πολεμική Αεροπορία είχαν πραγματοποιήσει κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις που αποσκοπούσαν στην εξάλειψη του Νταές στη Συρία.

Οι αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες είχαν διεξαχθεί κοντά στην αλ-Μπαμπ στην επαρχία του Χαλεπίου είχαν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη αποθηκών με πυρομαχικά, POL και οπλισμού, καθώς ανθρώπινου δυναμικού και συγκέντρωσης εξοπλισμού της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές (συνολικά 58 στόχοι). 




Ο συριακός στρατός και οι Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF) απελευθερωσαν από το Νταές, το χωριό Madiuna και το λόφο του Mashrifah νοτιοδυτικά του προπύργιου του Νταές της αλ-Μπαμπ, στην επαρχία του Χαλεπίου. 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις αναπτύσσονται τώρα περαιτέρω ορμή νότια της Αλ-Bab. 

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές μαχητικές πολιτοφυλακές, που υποστηρίζονται από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ανακατέλαβαν τις Amiyah, Qabr Maqri και Seflaniye από το Νταές.


Ο Συριακό Αραβικός Στρατός κατέλαβε ένα σημαντικό λόφο στην ανατολική επαρχία του Χαλεπίου: ενημερωμένος χάρτης
 
Andrew Illingworth
27/01/2017
Δεν πέρασαν ακόμη 24 ώρες μετά την απελευθέρωση του αλ-Maduonah, και ο Συριακός Αραβικός Στρατός  -υπό την ηγεσία των δυνάμεων ελίτ Τίγρης-  συνεχίζει να υποβάλει στρατιωτική πίεση στην τρομοκρατική ομάδα Νταές με μια αδυσώπητη ώθηση προς την κατεύθυνση της στρατηγικής πόλης της αλ-Μπαμπ . 

Στα νότια της αλ-Maduonah, οι δυνάμεις Τίγρης κατέλαβαν το σημαντικό λόφο Mashirfah, ενώ, ταυτόχρονα, αναπτύσσουν περαιτέρω ώθηση προς την κατεύθυνση της Deir Qud, η οποία είναι αυτή τη στιγμή έτοιμη να πέσει. 

Η Deir Qud είναι μια πολύ μικρή αστική ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ4 και το δευτερεύοντα δρόμο N212. Οι δύο προαναφερόμενοι δρόμοι αποτελούν τη πιο άμεση διαδρομή προς την πόλη της αλ-Μπαμπ. Η συνεχιζόμενη ώθηση κατά μήκος αυτού του άξονα, φαίνεται να υπονοεί ότι η απελευθέρωση της αλ-Μπαμπ είναι στην πραγματικότητα ένας στόχος του Συριακού Αραβικού Στρατού στην επιθετική εκστρατεία του στα ανατολικά του Χαλεπίου για το 2017.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top