Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μέτωπο με μέτωπο οι στρατοί του Ερντογάν και του Άσαντ 
Το Ισλαμικό Κράτος παρέδωσε την Αλ Μπαμπ στους Τούρκους (χάρτης+φωτο)
Ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ανακοίνωσαν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.
Η πόλη Αλ Μπαμπ ήταν το τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.
Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους πολιορκούσαν την πόλη εδώ και μήνες.

Η Τουρκία θέλησε να καταλάβει την Αλ Μπαμπ για να βάλει ως «σφήνα» μία ζώνη αποκοπής των κουρδικών καντονιών στον συριακό βορρά, ώστε να εμποδίσει τη δημιουργία μιας ενιαίας ντε φάκτο αυτόνομης κουρδικής οντότητας στη βόρεια Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους δεν κατέλαβαν την πόλη με κάποια ηρωική έφοδο αλλά την παρέδωσε το Ισλαμικό Κράτος ύστερα από συνθήκη.
Όπως μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές, οι πολιορκητές συμφώνησαν με τους πολιορκημένους να τους αφήσουν να φύγουν ανενόχλητοι και αφού εκκενωθεί η πόλη πλήρως από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τότε να εισέλθουν σε αυτή τα τουρκικά και τα μισθοφορικά τους στρατεύματα.

Μισθοφόροι των Τούρκων ανάρτησαν και φωτογραφίες μέσα από την Αλ Μπαμπ:

Ο συριακός στρατός μέτωπο με μέτωπο με το τουρκικό στρατό στην ύπαιθρο του Χαλεπίου Chris Tomson 
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΣ) βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε γραμμή μετώπου μήκους περίπου 15 χιλιόμετρα μετά τη τακτική υποχώρηση μεγάλης κλίμακας του Ισλαμικού Κράτους από το μέτωπο της αλ-Μπαμπ την Πέμπτη.

Παρά το γεγονός ότι είναι σταθερά αντίθετοι ο ένας στον άλλο από τότε που ξεκίνησε η συριακή εξέγερση το 2011, αυτοί οι δύο εθνικοί στρατοί έχουν ως επί το πλείστον αποφύγει την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση.

Προσεχώς, ο τουρκικός στρατός και οι συριακές αντάρτικές δυνάμεις που ευθυγραμμίζονται με την Άγκυρα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν δυνητικά δύσκολες συγκρούσεις με το ΣΑΣ, να ξαναπάρουν περιοχές που έχασαν από τις κουρδικές δυνάμεις ή, ενδεχομένως, να κατευθυνθούν προς τη Ράκκα, μια πόλη που κρατείται από το Νταές πάνω από 160 χιλιόμετρα μακριά.

Στο παρελθόν, ο ΣΑΣ και ο τουρκικός στρατός έχουν ανταλλάξει πυρά πυροβολικού στη περιφέρεια της Λαττάκειας  και συγκρούστηκαν σποραδικά στο βορειοανατολικό Χαλέπι. Παρ 'όλα αυτά, η Τουρκία συνεχίζει να προμηθεύει τους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες γενναιόδωρα με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Λόγω της υποχώρησης του Νταές νωρίτερα σήμερα, ο τουρκικός στρατός, η Αχράρ αλ-Σαμ, και φατρίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) που αποτελούνται κυρίως από Τουρκμένους μαχητές κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της Αλ-Μπαμπ, της Bza'ah, του Qabasin και της Tall Batnan, όλα σε μερικές ώρες.

Εν τω μεταξύ, οι Δυνάμεις των Τίγρεων του ΣΑΣ, επίσης,  συνέχισαν την επίθεσή τους  κατά των εδαφών που κρατούνται από το Νταές νοτιότερα,  καταλαμβάνοντας δύο χωριά  κοντά στο Ντέιρ Χαφέρ γύρω στο μεσημέρι.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top