Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ανατίναξαν τουρκικό τρένο που μετέφερε πετρέλαιο (βίντεο)
Iσχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Σουρ στο Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκίας, με στόχο αμαξοστοιχία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικά στις ράγες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σημαντικά στοιχεία για την τουρκική διασπορά δημοσιεύθηκαν από εταιρεία δημοσκοπήσεων, εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου

Τα στοιχεία είναι σημαντικά, γιατί δείχνουν τον αριθμό των Τούρκων πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό και στα κατεχόμενα και τις πολιτικές τους προτιμήσεις.
Θα κάνουμε μια μικρή επεξήγηση για τον κάθε πίνακα:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παύλος Αντωνόπουλος
Το ARA News ανέφερε ότι η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δημοσιεύσεtweets στο επίσημο λογαριασμό του Twitter που δείχνουν τη στρατιωτική εκπαίδευση Σύρων Αραβων μαχητών στην Ιεράπολη (Μανμπέτζ), την ίδια μέρα που ο ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ, Joseph Votel, επισκέφθηκε το Κομπάνι και τις γραμμές μετώπου της Ράκκας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Chris Tomson
Πριν από μερικά λεπτά, ο Συριακός Αραβικός στρατός (ΣΑΣ) σε συνέχεια των προηγούμενων κατακτήσεων της ημέρας απελευθέρωσε επιπλέον δύο χωριά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το Νταές στην ανατολική επαρχία Χαλέπι. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε το Ταντίφ. Είναι 1 χλμ. από την Αλ Μπαμπ. Eπίκειται σύγκρουση με τους τούρκους;
O συριακός στρατός (SAA) μ΄ εμπροσθοφυλακή τις Δυνάμεις του Τίγρη έθεσε υπό τον πλήρη του έλεγχο την πόλη Tadef μετά από σκληρές μάχες με τo Νταές (ISIS) το πρωί της Κυριακής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Με όπλο μαζικής καταστροφής δολοφονήθηκε ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ Ο ετεροθαλής αδερφός του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν δολοφονήθηκε με ένα ιδιαίτερα τοξικό χημικό όπλο γνωστό ως νευροτοξικό παράγοντα VX, είπε η μαλαισιανή αστυνομία σήμερα, αναφερόμενη σε προκαταρκτική έκθεση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα στη Συρία και το Ιράκ
Martial Roudier
Είναι επιβεβαιωμένο, μετά από 100 ημέρες σφοδρής αντίστασης κατά των συριακών ισλαμιστικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, οι μαχητές του Νταές εγκατέλειψαν τελικά την αλ-Μπαμπ, προπύργιο τους στη βόρεια Συρία, Al-Μπαμπ, χτες Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:30. 

Διαβάστε το ολόκληρο...


REUTERS/ABDALGHNE KAROOF
Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε μία εβδομάδα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ μεταξύ της Τζουντ Αλ Άκσα - μικρής οργάνωσης προσκείμενης στο Ισλαμικό Κράτος - και των αντιπάλων τζιχαντιστών και ανταρτών συμμάχων τους.
Περισσότερα από 130 πτώματα ανταρτών, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τζιχαντιστική οργάνωση, ανακαλύφθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη βορειοανατολική Συρία, ανέφεραν μη κυβερνητική οργάνωση και εκπρόσωποι των Σύρων ανταρτών. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μέτωπο με μέτωπο οι στρατοί του Ερντογάν και του Άσαντ 
Το Ισλαμικό Κράτος παρέδωσε την Αλ Μπαμπ στους Τούρκους (χάρτης+φωτο)
Ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ανακοίνωσαν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

JPEG - 133.9 ko
Rodica Buciumean.
Ο άνεμος της αλλαγής φυσά και στη Ρουμανία, αλλά όχι προς την κατεύθυνση που νομίζετε. Πιθανόν να έχετε ακούσει για τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο Βουκουρέστι και μπορεί να έχετε συμπάθεια για αυτό το κίνημα. Μπορεί επίσης να έχετε ακούσει για τα μέτρα του ΝΑΤΟ για να «καθησυχάσει» την Ανατολική Ευρώπη και για την αντιπυραυλική ασπίδα που εγκαταστάθηκε από τους Αμερικανούς στη βάση του Ντεβεσελού (Deveselu),

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σημαντικά κέρδη μετρούν οι Κούρδοι στο μέτωπο της Ράκκας, όπου προελαύνουν και σταδιακά κλείνουν τον βρόγχο γύρω από την οιονεί πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, σε όλη την έκταση βορείως του ρου του Ευφράτη ποταμού.
Σήμερα η προέλαση και η απελευθέρωση χωρών και οικισμών έγινε στο ανατολικό μέτωπο, ενώ υπάρχουν και αναφορές για προετοιμασία στρατιωτικών τμημάτων που θα αναλάβουν δράση στην περιφέρεια της Ντερ αζ Ζορ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

(Φωτ.: worldbulletin.net) 
Ακολουθώντας μια πολιτική που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «τουρκική», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας Νουμάν Κουρτουμλούς έκλεισε το μάτι στην ιρανική κυβέρνηση η οποία αντέδρασε στα όσα ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είπε στη Συνδιάσκεψη του Μονάχου. Με λίγα λόγια ο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Κούρδοι του YPG στο Τελ Αμπιάντ (φωτ.: EPA / Sedat Suna) 
Η Ασλί Αϊντιντάσμπας είναι μια έμπειρη δημοσιογράφος, με σπουδές στις ΗΠΑ, πολύ καλή γνώση των αμερικανικών πραγμάτων και καλές προσβάσεις στο σύστημα εξουσίας των ΗΠΑ. Ενδεικτικό της αξιοπιστίας της είναι ότι άρθρα της δημοσιεύονται στις εφημερίδες The New York Times και The Wall Street Journal.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας (KNC) θα ανοίξει γραφείο στη γερμανική πρωτεύουσα, Βερολίνο, τον Μάρτιο.
Ο Δρ Καμιράν Χάι Αμπντό, μέλος του γραφείου Διεθνών Σχέσεων του KNC, επιβεβαίωσε ότι το γραφείο εκπροσώπησης των Κούρδων θα ανοίξει στο Βερολίνο στις 8 Μαρτίου.
Το KNC είναι ένα όργανο αποτελούμενο από εκπροσώπους των συριακών κουρδικών κομμάτων, καθώς και μέλη των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και ανεξάρτητες προσωπικότητες υποστηρίζεται από τον πρόεδρο του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Στη Συρία επίθεση στο ρωσικό στρατό! Nεκροί και τραυματίες»

Επίθεση κατά στρατιωτικού κομβόι έλαβε χώρα στην επαρχία Χομς, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα (f5haber.com ), η επίθεση έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα καθώς περνούσε το στρατιωτικό κομβόι από το χωριό ‘Tiyas’ της επαρχίας Χομς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Leith Fadel
Βηρυτός, Λίβανος (23:30 ΤΩ) - Οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» υπό κουρδική ηγεσία εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των τουρκόφιλων ανταρτών στα βόρεια του κυβερνείου του Χαλεπίου τη Δευτέρα, κτυπώντας τους τελευταίους κοντά στη  στρατηγική συνοριακή πόλη της Αζάζ (Azaz).

Διαβάστε το ολόκληρο...

(Φωτ.: hawlertimes.com)

Άρθρο του Φικρέτ Μπιλά (Fikret Bila) στην εφ. Hürriyet.


 Η Ουάσιγκτον, για να πετύχει την ανατροπή του Σαντάμ και την κατοχή του Ιράκ με την επιχείρηση του 2003, ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να διέλθουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ από το έδαφός της και να ανοίξουν μέτωπο από το βορρά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι βαθύτατες προεκτάσεις της ισλαμικής κοσμοθεωρίας στην Τουρκία, στις περιφερειακές εξελίξεις και στην Κύπρο. Βιβλιοπαρουσίαση: Κωνσταντίνος Γώγος, Το ισλαμικό κίνημα στην Τουρκία

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κινδυνεύουν τον Άμεσο Κίνδυνο να Μετατραπούν σε Λεβαντίνους μιας Χρήσεως
sklaves-isisΕισαγωγή: Το κείμενο για τους Λεβαντίνους δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον «Φιλελεύθερο» στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 και στην συνέχεια ευρύτερα στο διαδίκτυο. Αναδημοσιεύτηκε πολλές φορές στο διαδίκτυο. Το 2014 βλ. με υστερόγραφο αναρτήθηκε ξανά προσθέτοντας το «Ηγέτες» άβουλοι, αυτιστικοί, αυτοκτονικοί και άσχετοι: Τους παίρνει το ποτάμι». Για το τελευταίο κείμενο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ και Τουρκίας, στρατηγοί Ντάνφορντ και Ακάρ, στη χθεσινή τους συνάντηση
Της Ζεϋνέπ Γκιουρτζανλί
Η προσέγγιση της Τουρκίας για το θέμα του PYD/YPG που ελέγχει το βόρειο τμήμα της Συρίας, δεν έχει επέλθει μέχρι στιγμής συμφωνία και δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση του Τραμπ. Η κατάσταση αυτή βγήκε στην επιφάνεια για άλλημια φορά στις συζητήσεις που είχε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, με τον Αμερικανό ομολογό του, στρατηγό Ντάνφορντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...


«Εκπλήσσει η υποστήριξη της Ρωσίας στους SDF στη Ράκκα»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στρατηγικό βομβαρδιστικό, Tu-95 απογειώθηκε από ρωσικό αεροδρόμιο και έπληξε στόχους των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Ράκκα της Συρίας, βοηθώντας το έργο των «Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων»- SDF.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φεύγουν τρέχοντας από την Ράκα οι αρχηγοί του ISIS κυνηγημένοι από τους Κούρδους
«Βλέπουμε ότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS, πολλοί από την ηγεσία, αρχίζουν να εγκαταλείπουν τη Ράκα» είπε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος τους στη Ράκα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για μια «πολύ οργανωμένη, πολύ τακτική» υποχώρηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

South Front: Η μοναδική δύναμη που ελέγχει την αλ-Μπαμπ είναι το Νταές! 
Τουρκική γελοιογραφία που καυτηριάζει τους Σύρους «αντάρτες-σύμμαχους» να μη μάχονται, ενώ πεθαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες ενώπιον του Νταές στην αλ-Μπαμπ
Leith Fadel

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017


Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της συριακής πόλης Ντέρα για δεύτερη μέρα χθες, καθώς τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης μάχονταν με τους αντάρτες κοντά σε ένα στρατηγικό σημείο διεύλευσης στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με αντάρτες και αυτόπτες μάρτυρες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Leith Fadel
Βηρυτός, Λίβανος (14.2.2017, 21:45 ΤΩ) - Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι στα πρόθυρα του να πεταχτούν έξω από την αλ-Μπαμπ μετά τη παραμονή μιας εβδομάδας στη πόλη.
Το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια ισχυρή αντεπίθεση εναντίον των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τη Δευτέρα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Τσερκέζ (Κιρκάσιος) Εθέμ γεννήθηκε στην Πάνορμο της Βιθυνίας το 1886 και πέθανε στο Αμμάν της Ιορδανίας, το 1948. Ήταν από τα υψηλόβαθμα στελέχη της μυστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Τεσκιλάτι Μαχσούσα (Teşkilat-ı Mahsusa) και τοπικός διοικητής του «απελευθερωτικού στρατού» Kuva-yi Milliye, που ιδρύθηκε μετά την ήττα της Τουρκίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 
Οι δύο δρόμοι του Ερντογάν: Ή θα κινηθεί προς τη Ράκα από τα δυτικά (210 χιλιόμετρα) ή θα εισβάλει στο συριακό Κουρδιστάν (90 χιλιόμετρα). Με κίτρινο χρώμα στον χάρτη είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι, με κόκκινο η κυβέρνηση, με σκούρο πράσινο η τουρκική εισβολή (επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη) και με πράσινο ανοιχτό τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στην επαρχία της Ιντλίμπ. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε 25 επαρχίες σε ολόκληρη τη χώρα - Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε χθες περισσότερους από 500 ανθρώπους στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Τουρκία για τη σύλληψη υπόπτων για διασυνδέσεις με το στρατιωτικό σκέλος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ντονάλντ Τραμπ εγκαινιάζει το « Strategy and Policy Forum » στο Λευκό Οίκο (3 Φεβρουαρίου 2017).
Τιερί Μεϊσάν
Ο Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan) μας καλεί να παρατηρήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να τον κρίνουμε με τα κριτήρια των προκατόχων του, αλλά προσπαθώντας να καταλάβουμε τη δική του λογική. Παρατηρεί ότι ο

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top